Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na většině území trvalé sněžení

Diskuse o počasí Další TN a sněžení 29.1.2026

489
# 29.01.2026, 13:17

Francois
K tomu sněžení.. jemný vtípek který vytvořila nechtěná situace... čekal jsem na jednu potomkyni u místního Kauflandu.. po chodníku jelo pomalu auto s oranžovým majákem a okolo něj tlupa v oranžových vestách a chválihodně odhrabávali sníh u přechodů, došli k tomu Kauflaňďáckýmu a odemkli si tu jejich umělohmotnou truhlu.. koukaj dovnitř a pak slyším.. " to se na to můžu vy...t, někdo nám ukrad sůl".. :D.. No a pak se divte, že čekáte hodinu a půl v kopci...

# 29.01.2026, 13:20

Negan
V Brně těžko, i ve 300 m n.m. je momentálně +1,6 °C a slabě pod 0°C se teplota dostane až ráno, kdy už bude po sněžení. Bída se sněhem zůstává, když tu člověk čte o „plošné nadílce“, může se jen pousmát.

25
# 29.01.2026, 13:26

Tak napadly 2-3 cm mokrých s.....k a to jen na trávě a tam kde byl starý sníh. Jinde je míň a dost to taje. Sice stale slabě sněží, ale sníh reálně nepřibývá, protože je +1°C. Tak je aspoň nějaká vláha.

# 29.01.2026, 13:32

V Brně máme slušné bláto,a louže. Letos těch 5cm nepřekročíme ..Celkově je sucho a za poslední rok bylo 8 měsíců podprůměr srážkový a leden začal druhý rok.

489
# 29.01.2026, 13:33

Ten styl, jak ten pás jde tak nějak přes nás, mi připomíná léto minulého roku. furt se opakující přeháňky.. teď se tu zase obstojně rozesněžilo.. těch 5 cm, co nám to predikovalo by jsme i mohli tady dát.. jsem zvědav..:) Jinak už jen -0,2.. ale už je půl druhý, tak to nějak tát nebude..

# 29.01.2026, 13:39

U mě se to aspoň trochu zabělalo dopoledne, ale aktuálně +1,6°C a vše pryč. Škoda. Plošné sněžení to bylo, sníh ale tentokrát napadl mimo Brno, ale velká část Čech se dneska zbělala.

Narovinu jsem zklamaný, původně to vypadalo dobře a nakonec nic. No...

Dopolední maximum
# 29.01.2026, 13:45

Tady hodně fajn, neustále sněžení i bez odrazů a docela slušné, teplota lehce pod nulou. Krajina zas sněhová bez holin.
Nového 3cm, na staré pokrývce.... je to těžký

1558
# 29.01.2026, 13:55

Momentálně většinou slabě sněží. Srážky se na radaru začínají lehce rozpadat. V dopoledních hodinách tu byla ale slušná intenzita a padaly i velké vločky. Ovšem kvůli teplotě, která dosahuje 1°C, tak se nic nedrží, ale aspoň ráno ležel poprašek. Takových situací bude ale nejspíš jen přibývat, takže si musíme zvyknout.
Takovou situaci jsem lehce čekal, protože modely začínaly ubírat a celkově se to zdálo slabší. Jiná situace ale může být třeba na Vysočině nebo jihu Čech, kde aspoň pár cm sněhu napadlo. Uvidíme co večer, ICON nám tam ještě dává tak 1 cm, ale teploty budou stejně nad nulou, takže buď jen poprašek nebo bláto.

# 29.01.2026, 13:56

Jak to s tím sněžením bude teda ještě? Mě všechno hlásí že má sněžit až do noci a všechno se rozpadá.
Nebo se to má zase trochu obnovit v průběhu dne?

VHK
37
# 29.01.2026, 13:59

No,parodirle v predikcich na snih pokracuje ,tady dnes noveho asi 1cm,snezeni ustava,modely vsechny!uplne mimo!!!

1278
# 29.01.2026, 13:59

Peter Sedlák 1
Tady nic :( čekal jsem víc než 1cm. Bude ještě sněžit nebo je konec?

30
# 29.01.2026, 14:04

tak co v Praze kalamita? :D

489
# 29.01.2026, 14:09

Neuro
Asi jo, 2 cm u muzea...a na Můstku 4 cm..;-)

30
# 29.01.2026, 14:10

palma
jsem se právě díval teď na zpravodajské weby a ani ťuk,to čumím :D

192
# 29.01.2026, 14:17

Predators2
Ono nejen u mě podél hor, ale i ve vnitrozemí (Most, Bílina) hezky sněží.. Ted znovu ta intenzita vystřelila nahoru a teplota začala klesat. (aktuálně -0,4°C). Na autě jsem naměřil 3cm sněhu, ale na stromech - dřevě jsou 4cm nového sněhu, paráda tady. Do rána by ještě 2, při štěstí 3cm mohly napadnout. :snih:

# 29.01.2026, 14:20

Tak je pár desetin nad nulou ,ale stále sněží , nový sníh je 3-4 cm v tuhle chvíli😁 se starým je to 7cm , tohle až zamrzne bude opet velky beton🫣

# 29.01.2026, 14:22

Jestli někde máte málo, tak si zajeďte sem na naberte si. Tady sype od rána, 5cm totálně mokrého, že půl lopaty váží metrák. Hrabat cesta ani nejde, to bych vypustil duši.

-1,2 ráno a teď -0.5 takže se to drží a na to zledovatělém co je pod tím to dopadne jako v roce 2018, kdy to podmrzlo a ve stínu zahrady byl sníh do března.

To kdyby mi někdo řekl v říjnu, jak letos bude, tak dám značky od auta do depozitu...:D

Už bych fakt letos hlasoval pro pomalé ukončení zimy.

# 29.01.2026, 14:31

U nás je to zklamání. Včera večer začalo mrholit a potom se to postupně začalo trochu měnit. V noci to byl spíše déšť se sněhem, od rána pak chvílemi už i sněžení. Tak do poledních hodin to bylo trvalé, od té doby už jen občasné, protože se to pásmo rozpadá. Mezi 10. a 11. hodinou byla dvakrát vánice s obrovskými vločkami, jinak intenzita obecně velmi slabá až středně silná. Před polednem jsme tu měli nesouvislý poprašek, ale teď už nic není a zase převažuje déšť se sněhem. Nějaký sníh napadl nahoře na kopcích, jak vidím (ty jsou kolem 400 m n.m.), ale více než 1 cm to evidentně nebude.

# 29.01.2026, 14:32

Zmar a frustrace přes kopečky u VHK a u nás podobně, za mou oblast propadák, čekalo se jaxi víc no, ono se to ani nechce držet, srážek odvčera 3 mm, teplota kolem nuly a pak nějaký větší mráz, ale první půlku ledna s takovou šňůrou ledových dní asi už těžko tuto zimu překonáme...

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.