Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Charakter počasí se výrazněji nemění

Diskuse o počasí Počasí na vánoce 2025

8
# 15.12.2025, 17:48

roska01
Dobře, napíšeme si za týden... Ok? Asi modelům moc nerozumíte... Jak vidno. :)

Já jen, že ochlazení je teprve ve výhledu a už tady zase naplákáte, že nebude sníh... :D komedie tady, člověk by řekl, že sem píšou trochu znalí... Ale spíš nepoučitelní. Někteří.

Moje zdroje říkají, že i šance na sníh poroste..:cool:

245
# 15.12.2025, 17:48

kapr84
Prosimtě kde podle tebe fnukam? Však jenom tlumočím to, co se drží v modelech. Je to negativní výhled počasí na Vánoce? Pro většinu je! Za to já, ale nemůžu.
Jedinkrát jsem si "postěžoval" v jiném vlákně, že zrovna když mám bejt o Vánocích v Krkonoších, tak tam není a nejspíš nebude žádnej sníh.

Jestli to někomu připadá, že jsem negativní nebo jak psal kapr výše "ufnukanej" , tak upřímně mě mrzí jaké jsou zimy poslední roky v CZ a když už přijedu na Vánoce domů, tak bych rád, aby aspon jednou za pár let byly na sněhu a né na blátě jako posledních 15 let. Za 4 roky v Ohiu jsme zažil neuvěřitelné zimní projevy, bydlel jsem nedaleko jezera Erie, kde uměly řádit jezerní bouře tzv. "lake effect snow" a sám jsem zažil bouři, kdy za 2 dny napadlo 110cm sněhu. Několikrát jsem měl tornádo pár mil od baráku, zažil jsem výstrahu a sirény na potenciální EF5 tornádo, denní teploty i kolem -25C, noční -35 ve městě. Ted po přestěhování k oceánu do Jižní Karolíny už máme za sebou jednu tropickou bouři.

Jako meteorologa nadšence mě štve, jakým způsobem se změnilo počasí v naší zemi k daleko nudnějšímu rázu a to nejen v zimě. Za chvíli to bude opravdu jen 6 měsíců podzim a zbytek si rozdělí jaro, léto, podzim. Někomu to vyhovuje, mě teda tohle mlhavo a blátivo ne a doufám, že do 20.1. než zas odletím, tak aspon zažiju trochu sněhu i tady ;-)

Ashtabula, Ohio
Ashtabula
Erie, PA
8
# 15.12.2025, 17:52

Prady
Zase! Ale nenaříkej :D tak buď rád, že jsi to zažil. Možná chceš jen moc.. :cool:

já bych to až tak nudnějším rázem nenazýval.. protože pořád se něco děje. I když tato inverze, když trvá dva týdny taky není zrovna ideální. Ale patří to k zimě u nás..

Máš jen jiné měřítko pro zimy, proto jsi a budeš neustále zklamaný...

za mě léta jsou naopak šťavnatější... bouřky čím dál větší pecky. :blesk: :cool:

8
# 15.12.2025, 18:12

TomasMost
dík za zmínku o focení.. já už si užil koncem listopadu, jedna moje fotka se dostala i na titulku našeho zpravodaje.. nevím, nemám žádné tužby, prostě to nechávám na přírodě ať se vybarví... a pak hned startuju. I inverze s námrazou umí krásnou krajinu. Loňský silvestr byl parádní.

V ansámblech tam sníh mezi svátky postupně přibývá... ale psat teď, že nic nebude? To mě vytočilo! :zz: dobře o svátcích bych sněhu taky moc velkou šanci nedával, ale později, proč ne..

Kombimu to přeju, ten musí zažívat.. :D

První nesmělé náznaky, ale moc daleko na cokoliv, Meteologix.com
2
# 15.12.2025, 18:29

Díky Kapře, já už si nějak poradím 😉 dám pak nějaké foto z Kvildy 👍buď zimní nebo podzimní!!!
P.s. Jsem rád že je teď takhle, dlouho už to nemůže vydržet 🫡

# 15.12.2025, 18:30

kapr84
Hale mě je to vlastně jedno, jestli tady hodláte útočit na přispívající, není problém zařídit váš ban, jako už se to u pár uživatelů muselo stát.
Komentuje se tady aktuální výhled počasí.
To že očekáváte změnu je hezký, ale dokud to nebudou modely předpovídat, tak je to pouze ve stádiu hypotéz a né reálného výhledu.
Meteorologii se věnuji od svých 4 let, dělal jsem zde i spoustu příspěvků(naučných, poučných) a úzce spolupracuji například i s CTRA a rozhodně se nenechám urážet kvůli tomu, že máte nějaké sny o tom že bude padat sníh na vánoce, ikdyž je to zatím velice málo pravděpodobné.
Rozumíme si?
Jsme tady "rodinná" komunita a nikdo nám to tu nebude narušovat svými "výlevy"

2
# 15.12.2025, 18:41

roska01
Nevím co ti Kapr provedl,ale myslím že nic!! Nenapadejte se tady,diskutujte ale hlavně slušně!! Kapři teď mají před vánoci těžké období 🤣každej si je chce klepnout 😁viď Kapře 👍

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.