roska01
Dobře, napíšeme si za týden... Ok? Asi modelům moc nerozumíte... Jak vidno.
Já jen, že ochlazení je teprve ve výhledu a už tady zase naplákáte, že nebude sníh... komedie tady, člověk by řekl, že sem píšou trochu znalí... Ale spíš nepoučitelní. Někteří.
Moje zdroje říkají, že i šance na sníh poroste..
Diskuse o počasí Počasí na vánoce 2025
kapr84
Prosimtě kde podle tebe fnukam? Však jenom tlumočím to, co se drží v modelech. Je to negativní výhled počasí na Vánoce? Pro většinu je! Za to já, ale nemůžu.
Jedinkrát jsem si "postěžoval" v jiném vlákně, že zrovna když mám bejt o Vánocích v Krkonoších, tak tam není a nejspíš nebude žádnej sníh.
Jestli to někomu připadá, že jsem negativní nebo jak psal kapr výše "ufnukanej" , tak upřímně mě mrzí jaké jsou zimy poslední roky v CZ a když už přijedu na Vánoce domů, tak bych rád, aby aspon jednou za pár let byly na sněhu a né na blátě jako posledních 15 let. Za 4 roky v Ohiu jsme zažil neuvěřitelné zimní projevy, bydlel jsem nedaleko jezera Erie, kde uměly řádit jezerní bouře tzv. "lake effect snow" a sám jsem zažil bouři, kdy za 2 dny napadlo 110cm sněhu. Několikrát jsem měl tornádo pár mil od baráku, zažil jsem výstrahu a sirény na potenciální EF5 tornádo, denní teploty i kolem -25C, noční -35 ve městě. Ted po přestěhování k oceánu do Jižní Karolíny už máme za sebou jednu tropickou bouři.
Jako meteorologa nadšence mě štve, jakým způsobem se změnilo počasí v naší zemi k daleko nudnějšímu rázu a to nejen v zimě. Za chvíli to bude opravdu jen 6 měsíců podzim a zbytek si rozdělí jaro, léto, podzim. Někomu to vyhovuje, mě teda tohle mlhavo a blátivo ne a doufám, že do 20.1. než zas odletím, tak aspon zažiju trochu sněhu i tady
Prady
Zase! Ale nenaříkej tak buď rád, že jsi to zažil. Možná chceš jen moc..
já bych to až tak nudnějším rázem nenazýval.. protože pořád se něco děje. I když tato inverze, když trvá dva týdny taky není zrovna ideální. Ale patří to k zimě u nás..
Máš jen jiné měřítko pro zimy, proto jsi a budeš neustále zklamaný...
za mě léta jsou naopak šťavnatější... bouřky čím dál větší pecky.
TomasMost
dík za zmínku o focení.. já už si užil koncem listopadu, jedna moje fotka se dostala i na titulku našeho zpravodaje.. nevím, nemám žádné tužby, prostě to nechávám na přírodě ať se vybarví... a pak hned startuju. I inverze s námrazou umí krásnou krajinu. Loňský silvestr byl parádní.
V ansámblech tam sníh mezi svátky postupně přibývá... ale psat teď, že nic nebude? To mě vytočilo! dobře o svátcích bych sněhu taky moc velkou šanci nedával, ale později, proč ne..
Kombimu to přeju, ten musí zažívat..
kapr84
Hale mě je to vlastně jedno, jestli tady hodláte útočit na přispívající, není problém zařídit váš ban, jako už se to u pár uživatelů muselo stát.
Komentuje se tady aktuální výhled počasí.
To že očekáváte změnu je hezký, ale dokud to nebudou modely předpovídat, tak je to pouze ve stádiu hypotéz a né reálného výhledu.
Meteorologii se věnuji od svých 4 let, dělal jsem zde i spoustu příspěvků(naučných, poučných) a úzce spolupracuji například i s CTRA a rozhodně se nenechám urážet kvůli tomu, že máte nějaké sny o tom že bude padat sníh na vánoce, ikdyž je to zatím velice málo pravděpodobné.
Rozumíme si?
Jsme tady "rodinná" komunita a nikdo nám to tu nebude narušovat svými "výlevy"
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.