Diskuse o počasí Počasí na Vánoce 2025
Špindl cca 2cm sněhu a -6C. Slabé sněžení. Čekalo se asi víc tak kolem 5cm, ale opticky je bílo. Přijde mi, že tak nějak všude kde mělo sněžit tak napadlo výrazně méně. Návětří polské strany Krkonoš mělo mít 10-12cm a mají tam taky stěží 2 čísla. Jesenicko taky méně a Pošumaví zda se taky, Aladin tam dával i kolem 20cm. Nicméně opticky je na spoustě místech bílo a na atmosféru to stačí
zase je tepleji než mělo být. co se dá dělat, to v noci bude maximálně jen -2 a ne -100000 co tam modely mají. ALE! skutečně tam sněží
To je strašný,jak se to pomalu plíží k 0,jsem pořád tak desetinku nad,ale ta horní část města už bude pod.Přitom slabě mrznout mělo už po půlnoci,tak ještě,že zatím nesvítí ,to bychom s tím mrazem měli velké zpoždění. Čekal jsem slabé,ale konstantní ochlazování,ale koukám,že i v tom Liberci se nad ránem opět teplota přechodně dostala nad 0.Možná to souvisí s tím,co jsem včera četl.
TomasMost
Přesně tohle jsem chtěl taky napsat. Před půlnocí to mělo klesnout pod 0 a teď být -1°C, mohl tedy být teoreticky ledový den. Jenže problém je, že to jaksi nevyšlo. Pořád je pár desetin nad 0 a pravda, sem tam prolétne vločka. Liberec při tomhle prouění moc mrazivý nebude. Je v krásném závětří Jizerek. Modely naopak tohle docela vychytaly.
Na návětří Českého Lesa hlásím pouze bílou texturu na zemi, asi jako když přidají v GTA na Vánoce sníh, bílé všechno, ale spadlo téměř neměřitelné množství, a to i vodní hodnoty, cca 0,3 mm, dle map, náš měřák to ani nezaznamenal.
Tedy nemohu to sice nazvat bílými Vánocemi, protože ve statistice to nejde uvést ani jako poprašek, ale vizuálně je to "pokrok" po těch 15 letech bez sněhu a jarních teplot. Tedy pakliže většina lidí vnímá Vánoce jako pravý symbol zimy a vyžaduje u toho i zimní projevy počasí a klimatu. Mě osobně je to putna, pro mě byly nejhezčí Vánoce, když bylo před lety polojasno a +14°C.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.