Ty srážky se vytváří přímo nad námi
Diskuse o počasí První výraznější ochlazení a zimní počasí od 17.11.2025
dodosek
Odrazy stále zesiluji a jdou knam tak snad
Edit: tak začalo sněžit
CHMU uz si hraje s rozhranim od pondeli koukam s tim ze v Čechách snezeni od 300 metrů, podle me ale v Z půlce i níže a na východě dest i nad 900 m.n.m., co myslíte?
Ta situace od úterý je nejasná.
V pondělí bude sněžit všude. Nicméně pak se to rozchází. Aktuální ICON má srážky v noci na úterý jen ve východní polovině území a většinou sněhové, snad jen někde od Slavkova na východ nějaká šance na déšť. GFS má stacionární sněžení celé úterý na jihu s tím, že se pak postupně díky níži přetočí srážky do Čech a na Moravě začne pršet. ECMWF má jen pondělí, úterý krajní východ a jinak nic téměř. Zimníkovy kecy, že sněžení není na skladě tomu moc na výhledu neuberou. Sněžit bude, ale je otázkou jak moc a kde.
Aidamkoo
No, já to tam mám rozprostřeno přes pondělí, úterý i středu, ale když kouknu na to, kolik mm srážek celkem a kolik to dává sněhu.. tak tak přes polovinu by mělo být v tekuté podobě.. no při těch teplotách to trošku smrdí průserem v podobě nějakého ledu apod... ale srážky tam mám..
p.s. Zimník se bojí, že bude muset dojet ke Kaprovi a odhrnovat tam u něj sníh.. jak neprozřetelně slíbil..
Včera jsem jel přes Suchý Vrch , je tam tak 3cm sněhu , udelal jsem si symbolicky sněhuláka . Se začátkem zimního počasí jsem spokojený v Nekoři sněžilo v pondělí a včera. Na zemi zatím nic. Ale ted už je zem promrzlá , výhled luxusní a příští týden sníh i u nás. Výhled na Orl. hory je krásný , všechno hezky pocukrované.
A lopat máme dost, klidně si může vzít do každé ruky jednu ať vezme celý chodník naráz...
já se dneska rozloučil s kolegama s tím, že možná se uvidíme v neděli, ale doufejme, že až v pondělí... ta první polovina příštího týdne je teda dobře rozházená, vůbec nevím co od toho čekat.... a to sleduju modely roky. Nejistota bude až do konce. Dokud tam neuvidí regionální modely tak můžeme jen spekulovat...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.