tak to ten víkend můžeme asi pomalu odpískat, může se to ještě posunout ale nevěřím tomu už moc, to by se musel stát zázrak. Modely ale něco slabšího stále dávají na ten víkend například kma-um tam stále drží sněžení ve východní polovině Moravy a gfs má taky nějaké slabé sněžení na sobotu, ale zbytek téměř vymeteno. Stačilo by mi abych viděl sněžení což v pátek asi uvidím
Diskuse o počasí První výraznější ochlazení a zimní počasí od 17.11.2025
čmuchám čmuchám volný víkend! tož aspoň někdo z toho vývoje má radost... sněhomilové se mohou naopak utopit v slzách...
však ono to dojde. Ale v práci jsem za blbce.. už jsem o víkendu sliboval sníh a jaksi zmizel..no aspoň bude prostor ještě pro hrabání listí.. mám resty.
nejméně vděčné povolání-meteorolog prognostik...
kapr84
Sněhomila snad bude aspoň těšit, že bude celkem chladno. V pátek se pár vloček objeví, to stačí. Celá zima před námi, tak si to nechme na ni. Ráno -6°C, aktuálně stěží 2°C. O víkendu dost možní první celodenní mrazy a stejně se dozvíme, že je vlastně pořád počasí na ho...- no nějaký sníh dříve či později dovalí, možná už na začátku týdne. Jo s tím povoláním pravda.
Aidamkoo
to máš pravdu, ta pravděpodonost sněžení se bude samozřejmě zvyšovat.. chladno je už, ale obloha taková zimně nevzhledná... tak trochu nuda. Nějaké nízké kumuly, nad tím trocha cirrů.. ale slunce bylo ještě dopoledne dost. V dalších dnech už to bude horší a horší..
Tominoo
Který výhled vám dává 17 cm? Pro Kostelec tam vidím pár cm mokrého sněhu v úterý a středu, jinak pak zbytek v dešti. Jste jen několik km ode mě a takový rozdíl to být nemůže.
Ale souhlas s tím výhledem, vypadá to hodně pěkně teď. Nebudu mít vysoké nároky, 2 cm budu brát jako úspěch
GFS jede od začátku prosince bomby k 5.12. tam koukám na to, že Kladno zamrzne při -15.. dobrý no.. akorát ten jedinej osamocenej běh, kterej to předpovídá, mi připadá, že asi jede na LSD nebo tak nějak..Jdu koupit dvě flašky rumu na grog..
p.s. A má to fouknou pěkně rovnou od východu...bestie od východu.. jak to, že o tom TN CZ ještě nepíše???
Tak konečně se člověk vrátí, a hned dneska vidím ledový den na několika stanicích na JM. No uvidíme, jestli se to náhodou do večera nezmění. Ale jako překvápko A co ty sněhy? Chvilku čtu, bude sypat, pak nebude sypat. No já naštěstí čekám až na now počasí, tak zatím můžu odpočívat
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.