Vzhledem k stále probíranému slabému vortexu a jeho vlivu na zimní počasí od prosince, jsem si dovolil založit vlákno kde můžeme psát, jak to asi bude vypadat se zimou kolem Mikuláše.
zimník2 Bude +4 stupňů přes den, v noci -3, náledí 2cm tlusté a Mikuláš si na tom nabije drž.u.... No a teď vážně, nevím, tipuji co jsem napsal výše, bez toho náledí.. bílo moc nepředpokládám..
Není ještě brzo spekulovat o tom jak bude na Mikuláše?
Jediný co se teď bude řešit je to, co se bude odehrávat cca 16.11. a to jestli výjde ecákovi to co předpovídal a to nějakou sněhovou pokrývku (ne moc velkou cca 2-5 cm) v jižních čechách a na Vysočině.
Kuby I GFS tam včera večer dával v Beskydech až 20 cm sněhu a plošně kolem 5 cm, ale pak to zase smazal.
Jinak já si myslím, že na Mikuláše budou chladné dny a noci mrazivé. Sněhovou pokrývku už bych čekal spíše ve středních polohách a v nižších polohách poprašek.
palma A jinak s tou ledovkou i letos počítám, protože už byla dva roky po sobě a celkem dost intenzivní.
Nevíme pořádně co bude ke konci tohoto týdne, Ecák už o víkendu hodil větší ochlazení, ICON s GFS to posunul až po dni volna 17.11. a výhled mně poprvé v této chladné polovině roku hodil ledový den na 21.11 se 4 cm sněhu, ale předtím toho 18 už má taky 3 cm.
Máme tady už dvě zábavné vlákna, lidé zalezení v teple se vyloženě nudí
zimník2 Nejsem sice odborník, ale dle minulých let vycházím z jedné známé,že Atlantik vítězí v posl. letech....více než je zdrávo. A na nás v posledních letech zbyl tak akorát silnej vítr. A místo sněhu čím dál častěji písek ze Sahary.