kuba
Ježiš, tohle nemá cenu řešit teď. Na dnesek bylo taky vsude S a SV snezeni a je velky hovno, natoz co bude nekdy ve stredu.
Jo poprasek napadl, aby se nereklo, ale bida bida
Diskuse o počasí Frontální rozhraní 17.-19.1.2024
Právě se načítá polední ICON,
Opět to posunul více zpět na J, JV...
Sever, SZ by měl zůstat podle tohoto, ve středu i čtvrtek ve sněhu..
Tady na JZ by měl padat mrznoucí déšť, déšť, cca od středečního večera do čtvrtka poledne..
Nějakých 12/14 h..a zpět do sněhu a mrazu..
Hýbání s rozhraním sem a tam pokračuje..
Ajéje, copak tu zase kdo vymýšlí?
Aldy1977
Já mám tyto situace s rozhraním rád, je to napínavé a může to dopadnout jakkoliv. Nikdo neříká, že to není zajímavé. ICON to rozhraní opět posouvá zpět pomalu na jih.. uvidíme.
zimník1
Pane JZ expres, táhněte do víte kam.
Aha tak zimníkovo předpovídání tepla neustálého vyplývalo jenom z jeho přání. Sněhy budou všude ale mezi začátkem a koncem bude teplý prostředek.
Aldy1977
????
Aldy1977
Kdo to kde píše?
Dostal si tu naopak čočku, že ses právě zrovna TY o rozhraní a s tím spojenými jevy ve svojí úvodní ,,řeči,, při založení tématu nezmínil o ničem..
Právě o těch doprovodných jevech to bude, a ne o oteplení na 15hodin..
Příspěvky uživatele zimník a pár dalších tady opravdu nestojí za nejmenší pozornost... Ubohý, trollí odpad...
swan1
V úvodu píšu o oteplení, což zřejmě bude, že to na některé působí jako hadr na býka, za to si můžou samí
"Tak oteplení od středy se zdá již jisté, počítá s tím i předpověď pro MS kraj.
Zda nasledne ochlazení bude přechodné nebo na více dní je otázka...,"
Můžeš mi říct, proč tato úvodní věta tak vadí?
Aldy1977
O co se tu snažíš?
Nezminils tu v úvodním příspěvku o rozhraní a jevech s ním spojených ani čárku.
Hlavní událostí středy a čtvrtka je frontální rozhraní a srážky a jejich různá skupenství a změny teplot nahoru a dolů..
Fakt ne oteplení na 15 h... Ale ty to z toho vypíchneš do názvu tématu. Nesnáším populismus.. ..
V Brne se neotepli, tam se totiz jeste neochladilo, tak nechapu proc to tu resi nekdo z Brna, jihozapad je taky jasnej, tam to je temer vzdy , jediny, kdo tady muze polemizovat jsme my na druhym konci
Nemá cenu se zde hádat :--) Ten kdo chce teplo, tak si bude libovat v každém výstupu, který ukáže teploty vysoko nad nulou, i kdyby to bylo nejméně pravděpodobný..
Nový ICON posunul rozhraní o trochu k jihu, tudíž by dle toho výstupu z 12Z mělo na SZ/S/SV Čech trvale sněžit.Mezitím v jižní polovině Česka to vypadá na solidní ledovku. Jsem zvědav na další výstupy jak se to bude měnit.
Leknín
Admin snad promaže, ale taky mě iritují ty zbytečné dohady a prosazování nesmyslných názorů.
ludvicek
Nový ICON tam hlavně zpočátku maluje při jižním proudění inverzní vrstvu chladnějšího vzduchu při zemi, takže mráz a tu ledovku. Otázkou je zda se ve čtvrtek ta inverze rozpustí, pokud vydrží tak se taky moc neoteplí
Nechápu proč se tady někteří nesmyslně pustili do Aldy1977 , když se to téma stejně rozjelo, a holt přejmenovalo
Jinak to vypadá, že díky inverzi ve středu, bude místy situace zajímavá, hlavně co se týče ledovky. Třeba v Ústeckém kraji a Polabí, zřejmě při zemi bude velmi studený vzduch, naopak ve vyšších vrstvách bude tepleji. Navíc není úplně jisté, jestli dojde k nějakému rozrušení, než dorazí ve čtvrtek SF. Ale je to stále otevřené. Jsem zvědavý, jak to dopadne
zimník1
Zimníku..
Asi si nepostřehl, že více lidem tu vadilo udělat z frontálního rozhraní, 2-3denni zajímavé situace téma ,, oteplení od 17.1.,, ( má trvat to oteplení ve výšce zhruba 15h) , bez jakékoli zmínky, že tu to rozhraní bude .
Aidamko1, LukasZH, Peter Sedlák1 a další..
Já se připojil až k ním, protože mají pravdu..
Jinak..
Tvoje příspěvky o věčném teplu a JZ expresu od listopadu do března , jsou jako z automatu, stále tu jen sprostě nadáváš na modely a podobné věci, nic normálního, něco
pro fórum přínosného z tebe prostě nikdy nevypadne..Už tě tu na to upozorňovalo více uživatelů...
Jinak, toho mrznoucího deště bude zřejmě opravdu hodně, budou problémy v dopravě, snad se to změní co nejdříve zpět do sněžení...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.