Diskuse o počasí Frontální rozhraní 17.-19.1.2024
Počasí od včerejšího odpoledne doteď je největší hnus co si umím představit. Zde prakticky všechny srážky v dešti. Včera odpoledne to začalo deštěm při -2°C a k večeru to pěkně klouzalo. Pak se na noc oteplilo nad nulu a přechodně to rozmrzlo, ale k ránu to šlo zase pod nulu a opět prší a ledovka je zpět. Počasí mlhavé a vysálo to ze mě veškerou energii. Zítra nás naštěstí čeká slunce a v sobotu také to bude balzám na duši. A pak se blíží oteplení a klidně bych se potom pod nulu nemusel dlouho podívat. Jsou to jenom samé starosti. Fakt nechápu lidi co mají zimu jako roční období rádi.
JohnBattler
To jsou lidé, kteří mají daleko větší starosti než Vy, proto ji maji rádi. Hezký den
jednoznačný vrchol zimy a ještě možná trochu připadne. další a těsný celodenní mráz
ludvicek
Už jsem nad tím tématem zase uvažoval, ale víceméně se to vyřešilo samo a oteplení v pondělí je jisté. Takže spíše bych to viděl pokračovat v tématu jaká bude zima. No já doufám, že už teplá.
No každopádně mlhavo a ledovka, kdy se nedá ani jít po chodníku to snad nikdo nemůže považovat za dobré počasí. Chápu, že modrá obloha a sníh k tomu to je pro mnohé idylka, ale takové počasí je bohužel dost vzácné takže zima je z 70-80% otravné období s teplotami okolo nuly.
Právě se opaluju na chalupě a láduju se listopadovými jablky s česnekem (zimní medicína), ze střech to konečně teče a mlhavo ustoupilo slunci, na Jihlavsku bylo +7 a u nás kolem +3, ale při zemi mám ještě trávu obalenou ledovkou, která drží díky prochlazenému povrchu, je to paráda navíc když v nejbližších 3 dnech bude slunečno a mrazivo, bruslilo se už i u nás na zastíněné části rybníka, příští týden každopádně finito.
Lerak2
Potvrzuji se severu okresu Strakonice. Situace byla ráno ještě zajímavější. Na stanici ČHMÚ v Kocelovicích 7°C, u nás 4 km vzdušnou čarou a o 70 výškových metrů níž 2°C a mlha hustá jak od Rákosníčka.
Teď se k nám blíží vydatnější pásmo, tak uvidíme jestli déšť nebo sníh. Zatím lehce mrholí. Včerejší ledovka ještě všude neodtála
Tady téměř celý den hnusně z nimbostratu mrholí, všude bláto a voda, jakoby nikdy nemrzlo. Teplota kolem půlnoci vyletěla až na 7.6°C, hezké rozhraní. Aktuálně se to motá kolem 1°C. Ať už je ta SF tady a ochladí se, snad přinese i nějaký pěkný sníh, i když se nemá kde držet. Možná budu mít radši příští týden s Atlantikem, než toto zvláštní počasí. Na druhou stranu bylo tuto zimu od každého něco, takže super.
Ještě si o víkendu užijeme chladné teploty a hlavně sluníčko, což je skvělé. Snad pár toho sněhu vydrží.
Od včerejších asi 10h se to dostalo nad nulu drží to tam, vítr ustal a ten hnusný dekl dneska
Srážek 8 mm, tmax bylo +5,8 a už pomalililnku klesá, a zase sešup.. večer srážky a rán bílo, mně už to fakt nebaví třetí nadprůměrný měsíc v řadě v takovém ročním období je to k prdu a kdyby aspoň už byl klid, celý únor prosím podprůměr a srážky až s nástupem března do kelu!
Tady prší a -0,5°C a rychle to klesá,ledovka bude dneska asi horší než ta včerejší,k večeru čekám sníh.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.