Já tu červenou výstrahu na ledovku nějak nechápu... chápal jsem ji v lednu 2010, to byla oprávněná, protože tu byla 20 mm vrstva ledu... ale dnes? Pravda, teprve to začíná....
tady slabounce prší, ale při teplotě 1,1 °C ve 2 metrech a 1,1 °C v 5 cm.. takže nic nenamrzá, a to ani na autech... takže pohoda..
nicméně ledovce se tady asi nevyhneme příští týden na prvním frontálním systému od západu...
Diskuse o počasí Frontální rozhraní 17.-19.1.2024
No hezký, už je to celé v dešti, napršelo zatím 1.5 mm.. naštěstí už přestává. Teplota se pohybuje kolem -0.5°C. Zem pěkně křupe, je to spíše taková ledová tříšť, takže se to neklouže. Vrstva to je ale pěkná.
Tak tady už drobounce prší, ale namrzá to pouze na autech a pod., hlavně díky silničářům, kteří dnes fakt docela jezdí a solí o sto šest.. takže pochvala pro ně..Jinak mi to teda, podle Aladina připadá, že s tím rozhraním malinko šoupnul, což by znamenalo, že v noci by jsme tu měli mít až k +5, což by asi s ledovkou docela zatočilo.. uvidím ráno..
To je prostě slabý, velké vločky ale malá intenzita. Toto je zelená v nimbostratu když sněží.
Samej odraz byl při přehánce včera která dala 4-5cm za 40 minut. Tak jo radare
Jo aha takže se to hned přesunulo do deště. To je výborny tyvole, namísto 6cm co tady dávali modely jsou leda 2cm. Modely prostě SZ nenávidí.
Zatim snezi a fouka jak svina, prachovy snih lita vsude. Ale radar nadhodnocuje
Peter Sedlák 1
Už v mostě prší? To musí být ledovka jako blázen při - 4. Tu zatím pěkně sněží.
Už i tu padají ledové krupky
PatrikMO
ne, má sněžit až v poledne, do té doby krupky.
Aidamko1
Chvilkově tam bude ledovka na JZ a Z Moravě, ale uvědom si, že nyní mají silničáři celou noc na dokonalé prosolení z hodinu starého deště a u nás v minulých dnech bylo kluzko už díky sněhu, takže všude hafo soli, písku a bordelu, v ranní špičce už budu s teplotou navíc v plusu.
LukasZH
Krupky padaly jenom chvilku
Teď, večer, v týlu teplé fronty, bychom tu na JZ měli už mít plošně kolem +4/+5°C...
Ale na Klatovsku je kolem nuly a tady na Sušicku kolem -2°C..
U mě momentálně -2,2°C...(ráno bylo -14,1°C).
Po odpoledním dešti při -3/-4°C je na všech nesolených površích ledová krusta jak cyp..
Ledovka jak má(nemá) být...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.