Diskuse o počasí Ochlazení od 6.1.2024
ludvicek
No pravda dno zní lépe než vrchol.
Podle aktuálního výhledu bych řekl, že to klidně může být pravda. Ale zase tu určitě dostanu sprda jak bude zima ještě dlouhá a mrazivá. Ale já si nemůžu pomoct, 2023 nejteplejší rok v historii a prostě očekávat zimu jak z před 30 let mi přijde naivní. Tu současnou epizodu prostě beru z pohledu toho jaký je rok jako mimořádnou. A teď už čekám kdy vyleze dnes slunce. Co SZ Čech máte tam už od rána někdo slunce?
JohnBattler
Ano, před sedmou ráno se oblačnost protrhala až na skoro jasno a svítí Samozřejmě s tím vyjasněním, šla teplota hodně dolů. Celou noc mezi -4°C do -6°C. Po sedmé ráno teplota začala klesat, aktuálně lehce pod -8°C. Vítr většinou slabý. Hlavně ale, že není zataženo
MostMost
Díky za info. Tak to modely zdá se trefily. Na SZ by mělo být jasno od rána a postupně se bude oblačnost protrhávat směrem k JV. Doufám, že to sem dorazí co nejdřív abychom si užili nějakého toho "silnějšího" slunce, které je pouze mezi 10-14h. Ale když ne dnes tak zítra a ve středu by mělo být jasno na většině území.
Ten střednědobý výhled není mix, je to z 90% GFS..
Na 8-12 dní dopředu je těch 30 ans. rozhazených jako nudle v polívce..
Takže je opravdu normální, že v jednotlivých výstupech, v bězích, které do predikce pošle výpočetní model jako hlavní, jsou a budou vždy velké rozdíly..
Kolem osmé bylo téměř jasno a -10,2°C, nyní se zatahuje mix vysoká oblačnost a střední oblačností (v malé míře). Občas stále poletují vločky, na autech, dřevu a plastech je i slabý poprašek. Jsem zvědav na dnešní maximum, ale víc jak -6°C by být nemělo. Čekají nás krásné zimní dny.
Zde je už jenom vysoká oblačnost a slunce již značně prosvítá skrz ni a začíná trochu hřát. Tmin -8°C a teplota v tuto chvíli stagnuje na této hodnotě. Zítra to bude myslím jiné kafe a ALADIN mi dává tmin -13°C což bude prozatimní rekord této zimy a to s přehledem. Doposud jsme měli 1x -10°C jinak žádný zajímavý mráz.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.