Lerak2 No, někteří psali dle predikci modelů, a modely to tak v té době predikovaly. I teď dávají až do ranních hodin plusove teploty v 1500 m blízko v hranic a na jv Moravě kolem nuly. Nevím proč se neustále tato diskuze zvrhava v rypani do diskutujících. Každý máme nějaký názor, tip ...
VHK Však to je tutovka tady. Subtropický podnebí to tady jisti Mikblack Já tak 1 cm až zítra k večeru, jestli to sněžení vydrží o něco déle. Dřív bez nároku.
Aldy1977 V pohodě. Já se do nikoho nenavážím, jen reaguji na různé tipy, a co třeba úplně nevyšlo. Jen mi bylo jasné, že to dopadne, jako ve většině těchto případů. Že počasí je zajímavé hlavně v jihovýchodní části republiky. Od jihu Čech až na SV Moravy. Prostě to k tomu opět směřovalo. Klasická situace, kdo utře nos, je opět SZ. Takže určitě ale nemířím na určité přispěvatele. Pěkný večer a zajímavé počasí všem
MatyX Ano, to je to jak jsem psal, že za kopcem sněží... Dle webkamery sněží i na Eroplane ale tam se to ještě moc nedrží. Vlivem tepelneho ostrova je ve městě o cca 1 stupeň tepleji takže stále déšť občas déšť se sněhem.
JZ se už jistě připravuje, aby náhodou ochlazení netrvalo příliš dlouho! I když se nějaký přechod fronty od SZ koncem výhledu asi odehraje, nebude to asi nic poctivého, uvidíme. Podezřívám větrníky, které se staví do cesty případnému studenému a vlhkému SZ, že mají podíl na jeho zeslabení a odklonu mimo naše území.
JZ se připravuje akorát tak na únorovou sklizeň banánů, samozřejmě.. Návětří tu sice funguje, zahradnicky prší ale je teplo a pár hodin ještě bude.. Aktuálně +2,5°C..
swan1 Jo, bude banánová zmrzlina, taky dobrá... No aktuálně tu je +2, srážky zcela vymazány, sníh prý za týden a to že 1mm.. takže asi holomrazy, no vody je tu dost a když to trochu promrzne... dobrý..v údolí pod náma už je 0℃.