Diskuse o počasí Sněžení ve středu 6.12.2023
v úterý a ve středu mám celkový úhrn nula
aladin tvrdí něco jinýho, ale kdo tomu šaškovi věří
Písí
no zatím sněžení posunuté z klasiky až na slovensko, snad na slovensku zůstane a nebo čechy, hehehehe.
Ořezává se to, ale nejvíc srážek by mělo být na východě, je možné že u mně (spíše u VHK ) spadne nejvíc- to je podle modelů do čtvrtečního večera 1-13 mm teď aktuálně.
Napřed mrazy, budou silné? Všechny modely mně dávají tmin -9 a zatím to nějak nevypadá, že to tak hluboko klesne. Od úterý je tam znatelný pokles síly mrazu, pátek je tam nějaký hokej, jinak přes den tmax středa-čtvrtek už možná nad nulou. Skupenství by měl být stále sníh, to bude paráda až to bude přecházet do deště
zimník1
Sranda na tebe!! kvůli tobě mi počasíčko formuje krásné zeleně odrazy ze kterých chumelí jako divej
Zítra by taky mohlo sněžit i na Moravě a ve Slezsku, ale modely se stále rozcházejí. Většina modelů to nad Moravu vrátila, ale některé nemalují skoro nic (v zásadě ale taky na faktu, že část bude vypadat z nízkých pater NO).
Aladin a SHD vypadají pěkně. Pokud by to vyšlo, tak big up pro Aladina.
Leknín
No v Beskydech by podle aladina mohlo spadnout až 10 mm ve sněhu, to už je celkem slušné, ale je to hodně nejisté. Ostatní modely s výjimkou Ecáka dávají výrazně měně srážek, tak uvidíme. Pro mojí oblast mají modely celkem shodu někde mezi 2-5mm ve sněhu, takže jen jednotky centimetrů.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.