Diskuse o počasí Jaká bude zima 2023/2024
kapr84
Co na chvilku? Včera to byla daná jistota, ne? AO je v mínusu, tak zima, aspoň jsem to tu četl, a NAO lepší v neutrálu.. Takže z čeho vycházet, ze včerejšího výstupu, z předvčerejšího? či týden starého? Jo holt, jak ty střednědobý prognózy, co jsou od včera modrý jak obloha nad mořem.. a předevčírem byly jak červánky.. Holt dneska naměřili přístroje jiný rozdíl tlaku, udělali z toho další prognózu a šoupli to na net, o tom to je.. Nu uvidíme, co ty dlouhodobý prognózy, zda zůstanou, či ne, a zda se trefí..to se upřesní ale až k 5.12...a proto si klidně zase za 14 dní zavěštím..
palma
a já si naopak myslím že AO je nejlepší na -5 a NAO na -3 .
No mám pravdu? dvě mínusy je větší mínus. mínusy vždycky dobrý pro zimu. Bude půlmetru sněhu, inverze a -10°C přes den
Když jsem u stavu PV, tak Judah Cohen nedávno upozornil na možnost kanadské varianty stratosférického oteplení. A nyní ECMWF tuto variantu v plné síle zaznamenává i v týdenních předpovědích. V případě, že bude jen částečné, tak Evropa je ze hry.
https://twitter.com/judah47/status/172705806374681...
JUGOCV
Jak píše Aidamko1, částečné oteplení (Kanadského typu), bez celkového rozpadu, by s největší pravděpodobností znamenalo studený vzduch do Kanady a pod. plus nejspíš "teplo" sem k nám , celkový rozpad PV by dával šanci i nám, tady... ECMVF, jsem kouknul na prognózu, pěkně bere PV vítr z plachet.. už je to dáváno pod průměr..
( ale 100% to není.., to nikdy..)
Ten výhled je opravdu pořádný. Tady v Polabí půjde nejspíš o nejchladnějsí konec listopadu od 2010. Zdejší výhled kreslí z kraje týdne taky pár cm, což by bylo super. A také už za sebou máme první vločký sezóny.
Dnes ráno kolem 4 hodiny jsem se vzbudil a vidím že venku sněží Zbytky poprašku drží doteď
Na tomto fóru jsem asi divný, ale na poslední týden v listopadu o to co je ve výhledu vůbec nestojím. Hnus největšího kalibru. Ledové dny od soboty donevidim a srážky tam mám denně. Chcete zásyp, toho se nedočkáte a nevím na co je vlastně dobrý. Mám práce nad hlavu a možná jenom v sobotu by se mohly vytáhnout boby nebo lyže. A tím to hasne. Ještě to nezačlo, ale ať už to skončí.
Dnes ráno ještě +0,2 a to už jsem čekal větší mráz, jenže se zas rozfoukalo. Paráda
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.