Diskuse o počasí Víkendové sněžení 21. - 22. 1. 2023
U nás se naštěstí držíme lehce pod 0, přestalo sněžit měřil jsem to a vychází to na 10-11 cm od JV ještě něco jde 1-2 cm by to mohlo ještě v poho hodit
jinak teď bude taková pauza od sněhu v nížinách se sněhová pokrývka hodně zredukuje ale tady by měl být lehký mráz po celou dobu, za týden už se rýsuje v týlu TN nad Skandinávii studený a vlhký vzduch bohatý na sněhové srážky modely jsou různý ale dávají mi i nad 20 cm, jsem koukal na polární vortex na začátku února je reálná šance na finální rozdělení vortexu, bylo by tu super kdyby únor byl chladný a ne jako loni
Tutugon
No už jen z tohoto snímku lze prvně odhadnout, že to spíše povede k teplu. Ono mít PV nad Evropou z takového směru není dobré, takže jednak spíše rozpad nenastane v těch dalších 10 dnech a pokud by nastal, tak spíše první projevy Kanada a pak možná Evropa, ale k tomu je nutno připočítat 10-15 dní než se to projeví. Tedy jestli vůbec. Chce to PV spíše natažený nad Sibiř.
Tady valí od včerejší předpůlnoci, do rána 30čísel, a dnes kolem 11,00 s přestávkami znova, sice drobně , ale furt.
Jo dopo kydalo pěkně, tak 4 cm nového dle předpokladu, celkem v průměru kolem 7 cm, ale jak to bylo vyfoukané, tak je to strašně různé, konečné pěkná zimní krajina, nachystaný sudy a rýny, každá kapka dobrá, obleva přes den nejbližší 3 dny to jistí, aspoň ty srajdy z povrchů půjdou pryč, teplota kolem -0,5, ale sníh hodně mokrý, třeba za týden dáme další 5ku, chodím stále v letních teniskách, teprve dnes a ještě 2 dny v prosinci jsem chodil trochu v brečce, to mluví za vše?.
Aidamko1
Ano, koukám taky na to teď skoro denně, a vyčíst z toho, jaké bude "finále"...? Taky může být uplně normální počasí s průměrnými teplotami ( což by byla paráda).. koukal jsem i na tweety s Cohenem, a sám tam píše, že zatím modely předvádějí poměrně "zábavné" tanečky, a nedává tam ani on nějakou směrodatnou predikci, s tím, že je nutno v klidu čekat, plus, ano, počítají dokonce na začátku února z další studenou vlnou, s tou situací spojenou, nad Kanadou..nicméně je to docela zajímavé to sledovat..studijní matriál..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.