No nový Aladin vypadá na zítřek o dost lépe, tak uvidíme. Třeba se to zítra už všude povede a napadne plošně aspoň 5cm. Kouká se na to hezky, tak uvidíme no jak to zítra dopadne.
Petr75 Ano, efekt návětří u Jeseníků je dnes výrazný, zvláště ono S, SV do místa jako je Jeseník (specifická "kapsa") a oblasti kolem z této strany. Stačí se podívat na stanice na závětrné straně, např. Šumperk, které hlásí poprašek resp. pár čísel. U nás v Beskydech se toto naštěstí moc neprojevilo a nasypalo opravdu dost.
Aura1 Tady jsme teď asi na jakési hraně toho stínu. Venku poletuje (se špetkou představivosti by se dalo říct že slaboučce sněží) a mám výhled na vrcholek Lipanského kopce (cca 6,5km na jih) a tam to vypadá, že sněží celkem pěkně
vypadá to tu jako na srážkový stín ale teď se něco víc přiblížilo, modely to dávaj až na odpoledne, neztrácejme stále naději. zítra jak to bude, netuším. v mracích jsou díry ale jestě stále může přijít dost.
Aura1 Tak v jihozápadní půlce by To mohlo dát zítra kolem 5cm možná více + něco dnes večer když se uklidní vítr tak by nemusel být takovej srazkovej stín a něco by večer mohlo napadnout i tady.
Ten vichr je píčus, že není v Čechách Tahle situace měla přát.Zitra se oteplí, počkám na přeháňky od SZ čtvrtka.Jestli ani tenhle směr nebude přát,se loučím se zimou.
Tady jsem ve srážkovém stínu i od SV, takže jediná šance je zítřejší JV, ale úhrn 5 cm není pro mě nějak extra zajímavý, zvyšuji obočí tak při 8ce, děckám to bude stačit, protrhává se oblačnost, sem tam modro, zřejmě opět zasvítí, ale ten nepříjemný vítr to dost kazí.
Od čtvrtka to vypadá dost dobře, severní až severozápadní proudění a hodně srážek, na horách by vydatně sněžilo a v nížinách by se taky něco udrželo, bylo by kolem nuly a v noci mráz.Do příští neděle by na horách mohlo ležet fakt dost
Tady to teď sype dost hezky, s tím větrem je z toho pěkná metelice. Teplota se stále drží pod nulou, kdyby tohle v noci přimrzlo, tak by to mohlo i pár dní vydržet. V neděli večer to vypadá na potenciální spad dalších cm, těším se na to.