Dobrý večer,
tak jsem to tu sledoval po očku od založení vlákna a tak nějak doufal a věřil
Na velký zásyp to nevypadá, ale přece jen něco z toho německa leze - to nějakej centimetr udělá, nebo ?
Diskuse o počasí Sněžení ve středu 18.1.2023
Teď jsem kouknul na ansámbly GFS a hlavní běh je nejvíc ustřelený nahoru ať už ve výšce sněhu nebo ve srážkách, takže to nemá moc šanci, ale přesto to tam dává několikrát po sobě...
Ondris
Je mi pomoci. Můžu si rovnou říct, že tu nebude nic většího, ale je to zajímavá představa, kdyby vyšel scénář, který samozřejmě může vyjít a nějakých cca 30 cm napadlo několikrát už i v Polabí.
Pokud se nechce někdo nachytat u modelů, tak sledujte ansámbly. Je tam často vidět, jak hlavní běh hodně vybočuje oproti ostatním scénářům. Je tam vidět ta celková nejistota mezi jednotlivými křivkami.
Akorát z toho člověk stejně nezjistí, jak bude...
Tady je to vidět. Pro moje souřadnice 50 ansámblů ECMWF suma srážek. Na zítra tam mám od téměř 0 mm po téměř 15 mm. Takže je to úplně nejisté. Je to pakárna to počasí...
wyc
Tak takováhle rotace tímhle směrem vzniknout ani nemá ? nebo se pletu ? to už pro mojí oblast přijde více atraktivní to co je v přímce - Mnichov - Strasbourg - Paříž - tam vidím potenciál v nějakou
ICON-D2 ubral srážky a sníh nezbyl skoro žádný.
Nechci vidět, jak dopadne sobota. Teďka v oblasti s výstrahou s vysokým stupněm nebezpečí není žádný sníh.
Poučení je jednoduché: Kouknout na nejčerstvější výstupy u regionálních modelů těsně před očekávanou situací jako ICON-D2 a ALADIN. Tomu se už trochu věřit dá. Předtím nevěřit ničemu. Bohužel.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.