Diskuse o počasí Sněžení ve středu 18.1.2023
No ale pointa je v tom, že se nedá modelům věřit skoro nic ani na pár hodin dopředu.
Upřímně to je fakt smutný. A počítají to super počítače za 1 000 000$.
K čemu sem potom dáváme ty obrázky a o čem se tu bavíme. Můžeme akorát sledovat radar a modely rovnou hodit do koše... Jako fakt je to komedie...
Kokos342
Na ten SZ, S nakonec možná něco dorazí z Bavorska..
Vůbec se zatím nad Itálií-Jadranem neroztočil střed nové TN, se kterým modely počítaly a který by to stáčel pak k S, SZ..do Čech..
Ale takhle to utíká pryč k SV..holt.
V prostoru, ze kterého by k nám při aktuálním proudění srážky mohly postoupit, je jich bohužel asi nejmíň z celých Alp..
Tak se nam to pekne sesypalo ja jsem si zadne iluze nedelal,vzdyt je to tu furt dokola,ono ty srazky prijdou ale budou mit nejspis uplne jiny prubeh,nakonec dostane nejvis SV, vubec bych se nedivil,cele to jde o hodne vychodneji nez se jeste v poledne zdalo, nema cenu resit srazky ani teploty vic jak 24 hodin predem,muze to proste dopadnout jakkoli... Ubidime rano a myslim ze hodne napovi uz radar kplem pulnoci?
Ještě poslední naději drží model Shd a nejvíce má pro JZ půlku Čech místy až 20 cm ale tohle jsem nečekal aby pár hodin před situací modely otočili o 180° podle posledního radaru se u Vídně už formují srážky zatím to jde všechno podle plánu akorát to pod tím nás podjede zřejmě V takže ten pás bude užší i slabší no nic stejně ta zima prd vydrží, ani příroda nečeká na návrat zimy, už jedou jehnědy na lísce o měsíc a půl je příroda napřed, už se dělá nějak jaro počítám že za nějaký týden vykvetou sněženky..
Je to deja vu situace cca před měsícem, jen je tu asi o polovinu příspěvků méně . Nespadne nic, ústav bude opět v očích veřejnosti banda a amatérů a víkend dopadne úplně stejně
Takže mi chcete říct, že z ranních 10cm a maxima přez den okolo 0. Nespadne ani vločka a bude +5 .? . Prosincový průběh jako přes kopírku. Jo ale kdyby tam byl za deset dní výhled +20 tak to vyjde vždycky to je tragikomedie tohle fakt.
Takže ty modely je zbytečný komentovat, protože další výstup tam bude něco jiného a takhle je to pořád dokola. Nakonec až přijdou srážky, taky to bude jiné. Teďka vlastně nikdo vůbec neví co bude, protože už se nedá věřit ničemu.
Takže jednoduše kdekoliv v ČR může spadnout od 0 mm po asi 50 mm. 50 mm jsem dal horní hranici, protože člověk nikdy neví...
Už jsem tu psal o víkendu, že té středě nevěřím a čekám max 1 cm tající břečky, ale dnes ráno už jsem bohužel taky podlehl těm modelovým nesmyslům a opět chyba. Ale že se takhle šeredně nechají napálit i profíci z ČHMÚ a např. i tady na in-pocasi, to je fakt gól. Predikce pro Prahu je 10-16 cm. Zítra budeme zase všichni, co jsme dnes všem strašili s kalamitou za blbce.
Teplota klesla slušně . V Hamrech -5,5 , dole -1 .
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.