Tak výstraha vydána..https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pocasi-vystraha...
tak jsem zvědav na realitu...
Diskuse o počasí Sněžení ve středu 18.1.2023
Tak nový ICON-D2 dává na zítra slunce a +5, dva výstupy zpátky měl 20cm Tolik asi k modelům a úsměvným malůvkám na víkend
Aldy1977
Já jsem v pohodě. Nadmořská výška 200 m.n.m., nížina a přesto mám teploty pořád někde na 0°C nebo max. slabě nad a ta shoda je celkem velká. Z mých zkušeností pokud jsou takovéto chladné vyhlídky, tak se to většinou brzy překlopí do větší zimy. Čekám, že modely něco vymyslí.
Ten zítřek je nejistý. Často se to dost mění i pár hodin před situací. Ten víkend se nás snaží modelově nasladit na velký spád sněhu, ale co jsem četl nějaké komentáře a rozbory, tak to je spíše jedna velká neznámá. Zase se tam dost bude dít s prohlubováním apod. Je to moc daleko a klidně nemusí být nic.
No, psal jsem tu, že věci nejdou podle plánů modelů..
A že budou dál ubírat..
Kdyby lidi nečuměli jen na malůvky, ale občas mrkli i co se děje v realitě, tak by pak byli třeba míň překvapený..?
Situace od jihu, klasika, na 2 dny dopředu to modely nedávají.
Další obří výstrahové fiasko ČHMÚ v této zimě je na spadnutí..
Ai-kun
?
Nakonec možná aspoň na tom JV trochu sprchne, a Z, JZ možná uvidí pár vloček, pokud se sem dohrabe to slabé sněžení ze Švýcar, JZ Bavorska...
Alpy jsou s iniciací srážek poněkud za očekáváním.
A vznik středu nové TN ve Středomoří taky.., zatím nic..
Může to ještě ve finále překvapit ?? ?
No, počkejme si na ráno....
swan1
Jasně na základě jednoho výstupu jednoho modelu budeme najednou dělat, jak jsme se všichni zmýlili atd. Bože můj.
A když tam bude mít ALADIN večer kolem Prahy 25 mm, tak zase budeme psát, jak jsme to hrozně podcenili, že bude mnohem větší kalamita...
Asi by to chtělo pochopit, že jeden výpočet jednoho modelu sám o sobě nemá žádnou relevanci...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.