Tady dnes celou noc bylo mezi -0,5 až -2,5. Úplně ráno, při vyjasnění, to na chvilku sjelo k -5. Aladin nás strašil -8, což se naštěstí nesplnilo (to by byl docela krutý holomráz).
ludvicek
kumkvát je celkem mrazuvzdorný. Máme ho tedy nasazený u zdi a podle mě je rovněž roubovaný na citronečníku. Těch -9/-10 by měl dát. U zdi i víc. A jsou i odolnější, co vím (až cca do -15), ale chuťově je kumkvát asi nejlepší a zraje neuvěřitelně rychle. Ze srpnových květů je možné v říjnu-listopadu sbírat zralé plody.
Diskuse o počasí Teplotní rozhraní 14-15.12. + TN od Jihu 16-17.12. 2022
Miriam
Jo, přesně, kumquat na citronečníku je asi nejodolnější citrus (samozřejmě kromě citronečníku samotného, ale ten je opadavý). Někdy to s ním musím taky zkusit, ale já mám všechny vhodný volný zdi na severní stranu.
Jinak v Brně v centru už jsme si sáhli na nulu, na stanicích ČHMÚ zatím těsně ledový den.
na pátek to kreslí Rakušáci pro Moravu skvěle
https://www.zamg.ac.at/cms/de/wetter/wetteranimation/aladin_animation.php?imgtype=1
U nas -4 do toho :slunce nádherné odpoledne
U nás dnešní minimum -12.2°C v 8:36 hodin.
Aktuálně: Skoro jasno , -3.5°C a 5 cm sněhu.
Podle Aladina by mělo ve středu hezky sněžit a v pátek možná ještě více. Celkem by to mohlo dát u nás 10 cm, ale to se ještě 100 krát změní.
Co se týče toho oteplení na Vánoce, tak jsem koukal, že to modely trochu zmírnily.
Shadow
Kreslí to krásně, ale jelikož to bude na 90% v dešti, tak by bylo lepší, kdyby to nebylo vůbec. Je sice možnost, že to dopadne jak kreslí GFS a studený vzduch zateče více k jihu, ale většina modelů to vidí s teplem ve výšce, takže pro nás opět smolík. Chmu má v předpovědi na pátek přechodný namrzající déšť, ale ty teploty budou asi vyšší a půjde a normální déšť. Zítra zřejmě poslední zimně vypadající den a jestli se to k vánocům opět přetočí do zimy, uvidíme.
Praha centrum ukazuje - 3 a tady na Proseku mi ukazuje auto -7 a to i když jezdím. Takže to není nahromaděná kapsa vzduchu pod autem. Zas je to čidlo u země ne 2 m nad zemí že ? ale určite je velkej rozdíl mezi centrem a okrajem Prahy teď.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.