Ondris Teď v Jihlavě , ale dnes jedu do Prahy a vecer do Borotína u Tábora na chalupu tak uvidíme. Snad to aspoň 5-6 čísel dá když už. No každopádně do rána spadlo v oblasti Prahy a Tábora tak třetina max toho co Aladin hlásil.
Teda ty odrazy tady jsou roztrhaný na cucky celou noc Sněží spíše slabé. Nicméně zatím 3cm nového, celkem to tu má dát cca 8cm nového za tuto TN, což se nejspíš povede, teplota na pohodu -3,7°C , spokojenost
zimník1 Mě by na Vanoce bohate stačilo 5cm a mráz , klidně ať jinde mají 20 čísel, ale zatím to vypadá na klasický fén od západu , který začne 2-3 dny před Štědrým dnem.
Prady Hele, myslím že bys mohl jet do Rychnova, tady v téhle oblasti už máme sníh od 6.12 a celkem slušná vrstva 15-20 cm před námi je mrazivý víkend a třeba na Křemešníku už probíhá příprava sjezdovky Sněžení je nakonec slabší než modely předpovídají spadly 3 cm zatím a od JZ už to ustavá, ale mě to nevadí nač se brodit na Vánoce v blátě, sníh nemá šanci vydržet při +10 stupních půjde pryč před očima, možná lepší že si to nejsilnější sněžení stáhla Morava a Slezsko k sobě, včera to i říkali ve zprávách že by tam mohli mít přeci jen bílé Vánoce, tyhle profuky bývají bohužel nejbolestivější v Čechách a zejména na Šumavě ta je v ohrožení že jim do 900 m prakticky může roztát všechen sníh, ostatní hory to jakžtakž přežijí
Tak tady na jihu čech připadly 4cm sněhu takže dohromady tady máme 10-11cm čekal jsem krapet více ale nakonec nás to přešlo hodně rychle ale i tak idylka
Tak Čechy zatím teda solidní propádák. Jako odhadem nějakých 2cm napadlo a ještě trochu sněží, ale oproti modelům zatím teda slabota. I když na druhou stranu je sněžení při -4,5 stupních u nás docela vzácnost
Tutugon Pokud to bude dle aktuálních výhledů ten příští týden a další dny, tedy cca 5-7 dní s teplým profukem a celkem dost dešťových srážek, sleze to na Šumavě do takových 1000-1100mnm.. Je to převážně prachový sníh, to nebude mít šanci.. Nicméně, takováhle prosincová epizoda se sněhem a ledovými dny jako letos, už tady na JZ ve středních polohách dlouho nebyla.. Že ten Atlantik dřív nebo později dorazí, to přece musí a muselo být každému jasné.. Uvidíme jaký bude přelom roků a jak se povedou leden - únor...