Aura1 Tak tady takový ten tradičně nejstudenější den v teplých zimách, je v této epizodě spíše jenom slabou ochutnávkou zimy z tohoto týdne. Venku maximum -0,2 a i nyní po západu slunce jenom -1,5 C. Jinak u vás už začíná být docela dobrá šance na bílé Vánoce. Vám jižní proudění moc nevadí, takže pokud dorazí pouze vítr tak máte na sníh o Vánocích větší šanci než my tady na východě. Pro vás by paradoxně mohlo být likvidační až stočení proudění na SZ až sever během čtvrtečního večera,
Tomáš J. Je možné, že zde bude na Vánoce sníh, ale není se moc čeho chytnout. Muselo by zítra nasněžit podle předpokladů tak 3-5 cm, aby zde bylo skoro 10 cm z aktuálních 4-5 cm, v pondělí ledový den je tu jistota, potom by musely být další dny buď ledové nebo být velmi nízké maximum třeba +0,5°C nebo +1°C, k tomu absence slunce a každý den mrazový. Tohle nikdo nepředpoví a nezaručí, ale nacházím se v inverzní lokalitě severně od Prahy, kde by mělo zůstat spíše chladněji.
Auro1: nechci ti brát iluze, ale sníh kromě nejvyšších poloh nebude na Vánoce opravdu nikde... tak se s tím někteří smiřte... pořád nějaké spekulace, co by kdyby a mohlo atd... to bys tam musel mít přes 50 cm hutného sněhu aby ti něco přežilo... inverze možná zpočátku, ale pak přijdou na řadu i fronty s deštěm, větrem... to bude pěkná obleva.
Však nechme zimu taky vydechnout.. už teď se předvádí víc než hezky... má právo dát si pauzu jo, zůstane jako vždycky, ale stejně to profoukne i nás.. zítra jestli napadne 5 cm, to bude 10. A pak honem udělat nějakou hromadu na zahradě aby něco na ty Vánoce přece jen vydrželo
Jen by mě opravdu zajímalo, čím to je, že na ty svátky se to dycky takhle pokoní ..střední Evropa to má fakt ty Vánoce každý rok s oblevou... ale ne, určitě to nikdo neřídí. já si prostě udělám Vánoce tento víkend a basta!
Odpoledne jsme měli na 24.12 +4 teď už zase max 0-1, mění se to každých deset hodin 5 stupňů tam, pět tam,nemá cenu to řešit tak do 22.12. jestli bude sníh
Mě třeba ALADIN ukazuje, že by tu mělo sněžit prakticky celý den od brzkého rána až do půlnoci příštího dne. Sice tady půjde o slabší intenzitu, ale pokud to vyjde a bude sněžit třeba 20h v kuse, tak je to poměrně rarita a určitě by těch cca 5 čísel napadlo.
No hlavně koukám na modely a ICON, či Ecák nebo ICON D2 mi malují další poměrně slušné sněžení na nějaká vlně z noci z pátka na sobotu a v sobotu ráno. To by zde bylo asi nejvíce sněhu od loňského prosince s takovou, tak snad to vyjde.