U mě jde uz teplota bezpečne nad nulu. Odpoledne čekám teplotu kolem plus dvou a diky oblačnosti už se neochladi moc, takže včerejšek roztaje a zítra je dest jistota
Modely neumí ani na pár hodin dopředu. U mě už skoro taky plus 1, takže jak bude na Vánoce je asi stejny, jako kdyby jsme diskutovaly, kdy vybuchne na Islandu sopka
U nás to Aladin dneska odhadl naprosto přesně. Teplota se drží pod nulou a už skoro nestoupá a kolem 15hodin začne opět klesat. Tak snad mu to vyjde taky na zítra a bude sněžit při teplotách pod nulou. O víkendu by z toho byla krásná zimní pohádka.
V Pardubicích připadli asi 2cm stejně jako u nás v Moravanech, někdo tu psal 3-4cm ,to fakt ne. To tam je dohromady tak. Včera večer jsem tam ještě byl. Zítra doufám aspoň v desítku. A 9cm v Ledcích to máte dost, zítra jedu večer do Kvasin, tam bude asi randál už
⚠️Výstraha NOVÁ SNĚHOVÁ POKRÝVKA a LEDOVKA. ▶️ Platnost: od pátku 16.12.2022 01:00 do pátku 16.12.2022 17:00
Během noci na pátek a v pátek přes den bude přes naše území dále k severovýchodu postupovat frontální vlna, která přinese na většinu území sněžení a na jih a jihovýchod Moravy také mrznoucí srážky.
V noci na pátek bude postupně od jihu a jihozápadu zesilovat sněžení, kdy by do ranních hodin (07:00h) mohlo napadnout od 1 do 5 cm nového sněhu, ve východní polovině území bude sněžit intenzivněji a do rána může napadnout od 3 do 10 cm nového sněhu. Zejména v první polovině pátečního dne napadne dalších 0 až 5 cm a ve východní polovině území 3 až 10 cm. Sněžení bude výrazně slábnout od západu v pátek v odpoledních a večerních hodinách. Vzhledem k nové sněhové pokrývce lze v pátek v ranních a dopoledních hodinách předpokládat velké komplikace zejména v dopravě a to na většině území. Na jihu a jihovýchodě Moravy budou srážky většinou smíšené nebo dešťové a to i mrznoucí s tvorbou nebezpečné ledovky. V noci na sobotu klesnou teploty na západě Čech až k -13 °C a v neděli ráno teploty klesnou na většině území při vyjasnění na -10 až -15 °C.