Zdar, tak tady se z mlhy vytvořila místami výrazná námraza, největší za posledních několik let. Tolik obalené bílé stromy jsem už dlouho neviděl. Fotky hodím večer.
Aldy1977 že by druhý pokus? Pak by už měl ale nasledovat vyhazov pokud to bude zase špatně. Aspoň v každé práci to tak chodí Můžou vydat předběžnou výstrahu třeba aji na 20 .ledna. taky se to může stát, že napadne 10 cisel
Koukal jsem teď na webkamery v Německu kde jsou ty zelené odrazy které sem jdou a padá z toho sotva pár vloček, tak to nechápu. Na západě taky odrazy a nic nepadá a jde to strašně rychle a moc severně.
kuba Tady u nás přesně naopak, odrazy žádné, fronta relativně daleko, ale začalo foukat a přidalo se drobné sněžení. Jádro fronty bude v té jižní části Německa, to co jde severně bude jen slabá intenzita.
Prosil bych všechny o klid. Fronta je ještě daleko, např. v Plzni má podle Aladina začít sněžit kolem 14. Ještě je času dost. Minule taky všichni plašili, že nic nebude a na východě sněhu mají docela dost.
Blateňák Tak já nevím, ale aktuální radar moc nelze. Určitě se mu dá víc věřit než všem modelům dohromady Ta fronta je malá a nakouskovana. Nic z toho nebude. Ale výstraha se vydat měla. Minimálně už v sobotu pro jistotu co kdyby...
John Deere Jde to nějak divně no ,ta spodní část půjde pod Plzni a ta horni nad a nějak se stejně rozpadá a mezi tím skoro nic není takže možná budem rádi za poprasek.
Tak, ten pátek zatím vypadá hodně špatně. Ten déšť nás zkrátka nemine. To další pásmo, které by mělo jít někdy v sobotu a na kterém by mohlo sněžit, půjde už samozřejmě s přehledem přes Slovensko. Bude to asi bída.
zimník1 Za druhý pokus vyhazov.. no, předpokládám, že meteorologové pokusy v tomto směru nečiní.. kdyby to podle Vašeho návodu dělali třeba na burze, tak tam k dnešnímu dni nedělá nikdo, páč by se tam vystřídala už celé lidstvo včetně kojenců... Jsou to jen lidi, a mají k disposici nějaká data, a tahle zima je fakt nevyzpytatelná.. Hele, zkuste to vy, na týden, dva týdny dopředu předpovědět, pokud Vám to nevyjde, dejte dobrovolnou výpověď z této diskuse..