Tutugon JJ ta je pěkná, směr má přesný k nám, ale úplně se rozpadne jako vždycky, proč? Protože to jde z JČech a ve výšce ji vymaže proudění z Alp, vždycky to tak dopadne.
zimník1 ecák tu zimu drží déle.. ale stejně by nás tak či tak jihozápadní průvan neminul.. tak to chodí tady u nás ve střední Evropě... ale je dobře, že tu nějaký silný mráz mít nebudu podle všeho... celkově jv bude po celou dobu nejteplejší... takže zima ano, ale ne nic výrazného...
Aura1 Jo to bude, ale aby ti k něčemu bylo a sněžilo hlavně. To rozhraní bude ve středu hodně těsný a klidně to může skončit teplem,gfs tam má taky nějaký snih tak třeba to klapne
No, zdá se mi, že nyní gfs poněkud zchladl... a je tam stále možnost sněžení v pátek. Ale ens ty poslední vypadaly dost jednoznačně.. Ve čtvrtek ale počítám už s tím, že to tady půjde do plusu..
kapr84 GFS jede pak hodně teplý JZ, ale bez většího větru to vypadá na inverzi. Mám tam teploty ráno -7°C, odpoledne kolem 0°C, ačkoliv v 850 hPa postupně až +10°C. Mě nějak přijde, že oteplování bude probíhat pouze ve výšce, když nebude žádný profuk. Dole bude vát inverzní JV.
funny 20.12.
20.12. 15 UTC, proudění ve výšce 1500m, wetter3.de
20.12. 15 UTC, proudění dole - vítr v 10m, wetter3.de
Jak jsem včera psal všude něco na sněží a není konec všemu nejvíc má sněžit v noci a zítra tak že každý dostane nějakou nadílku nebude to kalamita ale bílo bude všude.
Aura1: neřeším 200+... ale na bližší období je chladnější... podle synoptiky, dost se podobá ecákovi... v úterý celkem potřebuju slunečno.. takže mlhu nebrat.