K té kalamitě na Třinecku: Na Třinecku silničáři ráno uvedli, že na Třinecku vyhlásili kalamitní stav. Jejich slova upravil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Podle něj jeden z dispečerů jen špatně vyhodnotil situaci. „Na Třinecku kalamita není. Sinice tam jsou všechny průjezdné,“ řekl.
Diskuse o počasí Přechod tlakové níže a sněžení od 10.12.
U nás napadly 2 cm sněhu, teplota -2°C a teď vysvitlo .
Úplná kalamita.
MostMost
Dočkáme se zítra snad. Aladin a ecák chce aby KH něco pouštěly. Ale nějaké Shdčeko ne. Tak uvidíme. Poprašek až 2cm by být mohl. Východní morava zas víc sněhu a Slovensko klasik.
Tak koukám, že zítra ráno a dopoledne má pěkně sněžit ve středních Čechách. Nakonec to hodí 1-2 cm. Pořád lepší než nic a ty teploty teda pěkné pěkné, hezky mráz, teprve to začíná.
Ta situace příští týden s rozhraním a TN vypadá, že severní část ČR si mráz udrží, ale na jihu to půjde nad 0°C. Jsem v pohodě... Oblevu nečekám.
Tak od 5 ráno se to rozběhlo i tady a teď je to nádherné adventní počasí. Sněží, - 2 C. Intenzita sněžení sice není nějak vysoká většinou okolo 0,3 - 0,5 cm za hodinu, ale pro dokreslení vánoční/zimní atmosféry naprosto stačí. Nemusí být ani kalamita, aby to vypadalo pěkně. Zítra by nás měla zasáhnout ještě 2. přetočená část níže. A mohlo by to být dokonce intenzivnější 0,6 - 1 cm za hodinu. Na návětří severních hor i 1 - 2 cm za hodinu. A jinak už pomalu sleduju, co ta středa a pátek- Je zde šance, že by ještě NAO - cirkulace přinesla další sněžení, protože budou TN z Atlantiku postupovat jižnější dráhou. Každopádně nějaký vliv na ČR záleží opět na intenzitě propadu studeného vzduchu. A na 2. stranu nám může hrozit i teplý sektor a tím i už následující víkend na blátě.
DavidD.
Mě to stačí, já jsem spokojený. To víš, někomu stačí málo, někdo jiný má hodně a stejně chce pořád víc.
K tomu rozhraní: Celkově je to nejisté, rozložení teplot, srážek napříč ČR, ale přímo pro moji lokalitu to vypadá, že zůstane mráz opravdu s vysokou pravděpodobností. Dává to logiku minimálně. Bude to tady hodně prochlazené, zatáhne se, teplý sektor s větrem půjde jižněji. Tady bude nejspíš sněžit.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.