Diskuse o počasí Přechod tlakové níže a sněžení od 10.12.
Tutugon
Možná pošlu večer aktualizaci
Upřímně moc nechápu to sledování online družice a radaru jako kdyby šlo o silné bouřky v létě. K žádnému většímu překvapení už nedojde, víceméně jsou všechny modely sjednocené. Mě teď přijde otázka na pořadu, jak dlouho nakonec vydrží mrazy a jestli ještě něco napadne v průběhu příštího týdne. Na to jsem teď nejvíce zvědavý a vůbec neznám odpověď, ale něco mi říká, že už se nechám překvapit bez sledování modelů, protože už mi ty modely poslední dobou lezou krkem. Asi to dospělo do konečné fáze. Jinak ta situace není zase tak špatná, ale chce to být někde na návětří v pohraniční oblasti, pak jsou ty sněhové sumy úplně někde jinde... Obvykle
swan1
Ok, ale já radar zapínám, když se něco děje, ne když se teprve blíží nějaký slabý pásy a modely už to mají předem spočítané, jak to bude.
Já už můžu definitivně říct, že mě nic nepřekvapí. Prostě tu napadne cca pár cm sněhu a nemusím sledovat radar ani teď ani potom.
Filda002
Těžko říct, ale pamatuji, že srážky se obecně předpovídají špatně. Pamatuji situaci, kdy nehlásili žádné sněžení a další den přišly celkem silné srážky. Taky si pamatuji takové situace, mám pocit, že listopad 2007 také hlásili trvalé sněžení,a nakonec napadl poprašek (v podstatě podobná situace), pak únor 2010 (to samé), a koncem prosince 2005 říkali, že tlaková níže půjde mimo Čr a výsledek byl takový, že na celé Moravě trvale a silně sněžilo. Obecně platí, že srážky se těžko předpovídají na déle jak 24 h. Mě už zarazilo jak říkali kolik má napadnout cm a přitom to bylo ještě několik dní dopředu, což je blbost, to nelze moc předpovědět. Kamarád mi ve středu říkal, že bude v neděli trvale sněžit. Já mu hned odpověděl, že se to ještě bude měnit, že je to v podstatě blbost Možná toho je víc jen jsem si vzpomněl na něco
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.