V úterý si řekneme, kdo má kalamitu. Já se tady nechám opět překvapit. V posledních 30 letech, se i tady jednou dvakrát, vyskytlo i 25 cm. Tak třeba se ještě někdy dočkám. To je furt, východ, pak že víc na západ, a stejně to bude jako vždy, uprostřed republiky Zatím pokračuje zima, která mi vyhovuje. V noci bez mrazu, přes den 5°C
Diskuse o počasí Přechod tlakové níže a sněžení od 10.12.
No jo, je lepší mít střízlivé odhady, já se taky trochu nechal unést tím co střelec gfs tam házel.. teď už aspoň nikdo nic čekat nebude.. je to pád na tvrdou zem a ten i zabolí. Modelové výstupy si holt nevysníme aspoň nebude taková zima... a postupně šupky dupky do kladných hodnot
Ja bych řekl že Aladin dobrý, na pár cm by to stačilo i tady
Vypadá to dobře, prostě další nadílka, už nyní někde na Z Vysočiny nakydalo k 15 cm, teď to bude prašan a parádní zimní atmoška, škoda toho větru v pondělí, zase z toho budou mít silničáři velkou hlavu, ale spad v neděli je vlastně naprosto ideální, doprava přes den minimální, spíš to pondělní bude trochu problém, dneska vyleju vodu a v podstatě je mi to jedno jestli bude 13 nebo 18 cm, zatím užívám krásně zelené trávy, výsledky různých modelů sjedu až v sobotu, teď stačí Aladin.
Tak on i Aladin umí dost ubírat srážky. Neděle je na něj daleko a zítra večer může malovat úplně něco jiného. jako já s tím počítal už od začátku, takže mě to tolik nevadí. Ale vzhledem k tomu, jak se všude straší s kalamitou ... a pak z toho nemusí být skoro nic? To je teda přepal.
Jinak aktuální počasí, kdy je převážně slabě nad nulou a zataženo, my opravdu nevyhovuje. Buď ať je třeba k 10°, aby se tolik netopilo, nebo ať to jde slabě pod nulu a aspoň trochu nasněží.
GFS ENS 8,7 cm sněhu..tak to je darda takové vrtochy umí jen náš milovaný gfs... prostě takový typický Američan, všechno nejdřív moc a pak nic..
Přesně, a jsem i pro
S tímto musíme počítat, opravdu se atmosféra otepluje, takže realita bude asi už jen taková, že častěji tak jako dnes budou v zimě srážky kapalné..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.