Diskuse o počasí Přechod tlakové níže a sněžení od 10.12.
Asi bude zima všude i v nížinách, ale nemůžu tomu uvěřit. Stále nevěřím. To není možný prostě...
Zebas
Tohle malování na víkend mě nechává naprosto v klidu. V pátek večer budou už relevantnější informace. Přesvědčil sem se o tom i dnešní noc, kdy poslední výstup nám házel nějaký 3-4 mm a ve výsledku chumelilo celou noc a spadlo 10-12mm těžkého sněhu.
Aura1
Starý výstup se sněhovou pokrývkou.
Nový výstup dal k půl metru sněhu na západ Čech. Tady díra co pokračuje do Polabí. Ale myslím si že gfs to nemůže tak spočítat ještě s tím rozlišením.
No aby se ty situace náhodou nesmazly dva dny předtím. A kvůli tomu ze se to vyblbne teď tak Štědrý den a Vánoce budou zase na blátě a teplu snad se to zlomí.
Peter Sedlák 1
Já to vůbec nestíhám sledovat, včera jsem se přihlásil až před půlnocí a mezitím v diskuzi přibylo 150 příspěvků a modely poněkud změnily předpověď, což mi došlo až tehdy, co jsem popsal stav podzimního počasí u mě a myslel, že to bude pokračovat dál.
Jestli to vyjde, tak nás čeká zima jak *****, možná po 13 letech nebo kolika přesně pořádná zima plošně i v nížinách...
Aidamko1
Nový GFS je úplně brutální, pořádná zima v 850hPa plošně pod -10°C na vícero dní, k tomu hodně srážek, vítr. Prostě brutální zima...
Jestli vyjde například tohle, páteční minimální teploty, tak lze čekat, že sníh se bude držet na prochlazené zemi... Aspoň teda v Čechách.
Do pátku ráno mají srážky slábnout, potom asi nastoupí druhá vlna TN a srážek, snad ty teploty vydrží nízko... a nepůjdou moc nad 0...
Prave ted uherský brod déšť se sněhem podle předpověďi melo dnes jen pršet
Aura1
Bylo by to super kdyby tady na západě bylo v pátek ráno kolem -5 aby zem promrzla a pak by se to krasne drželo a neodtavalo od spoda, ale to co tam má teď gfs tomu se snad nedá ani věřit, půl metru sněhu tady na západě a v pondělí sněžení dokonce při teplotách až-7 přes den
Už i chmu má na neděli až 15cm a sněhové jazyky
No jen si to užijte do čtvrtka, než to všechno smažou,ať máte u čeho brečet.
Je to ještě týden a už to berete jako růžovou věc, vždyť i tyhle srážky šli jinudy nez: ještě včera večer čmárali. Kokos musí být nasranej ?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.