vojta-černošice Na JZ, Z si to prostě TV se svým teplejším okrajovým prouděním ,,pohlídala,, SF sem prakticky ani nepustila, dnešní ranní teploty jsou od Sušice až po Plzeň od +0,5 do +2°C, což mluví za vše.. Při minulé situaci tu mělo dle predikcí sněžit od 300m výš, ale pršelo i v 600mnm..A tak bych mohl pokračovat..Modely sem ty predikce prostě neumí.. Během dneška a zítřka TV spolkne opět celou stř Evropu, od čtvrtka ten SZ bude snad už něco normálního, odpovídajícího tomu, že je leden...
Tutugon Jsi východněji, v chladnějším vzduchu, Z je teplejší opět.. Během úterý a středy s těmi par cm slunce udělá svoje, pokud vás nepřikreje deka NO...
Shrnutí za Kladno, vítr do 40km/h, minimálka na dnešek -1,2℃, po ránu lehce namrzlých pár kapek na silnici, predikce viz. obrázek, takže setrvalý stav této zimy nezimy zde trvá..
Zima s vlhkým SZ opět vymazána, podobně jako 20. prosince, a opět jsem jim to ochlazení i do nížin málem uvěřil! Potvrzuje se, že teplo vychází v dalekém výhledu častěji, zimu uhádnou jen 3 dny předem! Většinu studené hmoty tak spolkne opět Amerika, to je pech!!!
Vokr Nebyl bych si tim zase az tak jisty, neco se tam rysuje od cca 25.1.,myslim ze ty sance na zimu i v nizinach jsou vysoke,nerikam ze bude mrznout mesic, ale tyden by to vydrzet mohlo..
VHK No, co to tak sleduju, tak se rýsovalo 15.1. pak 20.1. a teď tedy 25.1. jo a ještě jsem koukám, zapomněl na 5.1... takže třeba pátý pokus vyjde, to by byla úspěšnost predikce 25%.. dobrý skóre..
Říkám leden mám zamluvenej, včera trocha brečky, naprosto dle předpokladu celkem skoro 3 mm, všechno zmrzlo, takže výstraha na náledí oprávněná, ČT čekám též 2 mm už víc ve sněhu, já se toho mrazu fakt nezbavím, až do konce týdne zamrzlo, +1 přes den to nevytrhne, když bude v noci -5, už aby dorazila aktuálně slibovaná obleva na příští týden, kdy má být i v noci +, běda vám, jestli to nevyjde.
No tak toto je brutal. Ještě včera večer tady ukazovali v předpovědi samý sníh a mrazy v noci pár dní i přes -10 no a teď? až +7? No jděte pěkně do prdele s takovými předpověďmi.
Nemá vůbec cenu dopředu řešit co bude a sledovat ty poblblé modely. Jenže člověkovi to nedá a je zvědavý kdy zas přijde něco zajímavého.
Ale tohle je furt dokola a nikdo s tím neudělá pořádek. Modelů jak nasraných a je v tom čím dál větší bordel. Ať se zaměří na max týden dopředu a ne tři týdne to je ku hovnu
Fstorm Jednoduché pravidlo - na 99% vždy vyjde teplá varianta, bohužel to tak je... Jako pokud u nás zima skončí s jedním ledovým dnem tak je to dost smutné
Zajímalo by mě, co se vlastně téměř vždy stane, když má přijít v předpovědi zima a když se v s blížícím se jejím nástupem změní do tepla? To už jsme to klima produkcí CO2 tak rozhodili, že meteorologům nic nevychází ?
Vokr Něco je hodně špatně, vždyť nesedí predikcim například teploty vůbec, ani ze dne na den.. Dnes u nás prý maximum +1°C..Leda tak kulový, ráno bylo +1, teď už je +2,5 a to není venku mozol.. Jestli vyleze, bude +4°C hned.. To opravdu není normální, je to furt dokola, nesedí to..Co se děje..?