Z část výrazně slábne a to nejsilnější dle předpokladů postupuje mimo ČR. Myslím že to před ČR jeste zeslabne a nakonec dorazí jen nesouvisla linie prehanek s ojedinělým vybojem
Noo zajímavé že by první lednové bouřky? Ta linie je ale pořádná a zase tohle nikdo nečekal. Ještě včera jsem se díval na Ventusky a o bouřkách tam nebylo ani vidu ani slechu. Samozřejmě Estofex zase chrápe jak jinak taky že.
Aldy1977 Dnes bude výjimka, a nad ČR se to nakopne.. Petr 75 i Lukáš by bouřky mít možná mohli.. Hlavně na Jeseníky to jde ten proužek ještě celkem aktivní... Asi nejvýraznější lajna jde aktuálně na KH..a Ústecko,Mostecko.. prostě na SZ, Z..
Ani bych nevěděl že se blíží i nějaké bouřky, ale když jsem se podíval na radar tak se mi ty žlutooranžové flíčky zdály povědomé no a samozřejmě jsem se mrknul na Blitzortung a nestačil jsem se divit.
swan1 Tak foto blizzardu nakonec nebude, jen poklidného sněžení u nás doma a v kopcích v cca 1000 m Tady se oteplilo na -0,4°C, sníh trochu zvlhnul a vítr se krapet utišil - doslova klid před bouří Ale linie už se blíží tak uvidíme.
Zdravím ve spolek, tož zatím déšť se sněhem, věter max 18 m/s. Ta linie od Polska vypadá zajímavě trocha jak před několika týdny kdy u nás byl aj výboj. Kdyby aspoň troška z teho posněžilo po tym suchu.
Kristián Laššo No já vidím že jde na slovenské Tatry.
Ta výrazná linie co jde sem kdyby měla blesky tak by to bylo mnohem lepší ale nemá což nevadí, protože je leden. Už teď slabě prší a pofukuje, ale vítr není tak velký tady. Tak ať pořádně naprší.
Ukázkovej rozpad linie jak dosáhne hranic ČR. Divím se že i před SK rozpad. Krajní východ přeci jen něco má. Tak zase ve čtvrtek, to má podle Icon přejít v noci a ráno dvě linie, první v nížinách o dešti a druhá už sníh.
Tak je to za námi přechod fronty byl provázen zesilenim větru, zpočátku deštěm, ale brzy krupky a posléze sněžení. Zaznamenal jsem i 2 Nic extra se nekoná, ale to jsme ani moc nečekali napadl poprasek a ještě mírně sněží, a oblačnost se začíná protrhavat. Zatím na frontě 1,7 mm.
Přesně jak jsem čekal... Když jsem tu psal cosi o výrazném SZ proudění, tak z toho byly všichni hodně nevrlý a když potom přijde na věc, najednou to všichni vidí jinak...