In-počasí Jeseníky, ale i část Vysočiny jsou na tom se sněhem z našich pohoří zatím nejlépe jak dokládá i přiložená aktuální mapka ČHMÚ. Nicméně podkladová vrstva sněhu není zatím úplně ideální - půda nebyla ještě dostatečně promrzlá, takže to od země místy odtává a většina sněhové pokrývky je lehký prachový sníh, který netvoří silnější podklad. Do středeční oblevy doporučuji zatím vzít "kameňačky", pak by se situace vlivem zvlhnutí a následného přimrznutí sněhu měla zlepšit
Ze začátku je asi normální, že sníh je chaoticky rozložený. Postupem času to bude více odpovídat klimatickým oblastem. Myslím, že dnešek a další dny to hodně srovnají.
Petr75 Když se chytne počasí tak je to vždy zážitek. Pro srovnání dnešní foto z vyjížďky na Měděnecké trasy. Taková paráda po Krásnohorsku. Po hřebenu je 10 až 25cm sněhu zmrzlého na kámen. Na něm 3-4 cm prašanu. Pěkně rychlá kombinace na přejezdy. Jen to počasí nějak nevyšlo.
ROFA No pěkný, taková slušná hančovina Já byl dnes ráno na skatovkach. 2,5 km jsem si došel do stopy kde uz se dalo bruslit a nelitoval jsem - jak ten vlhký sníh přemrzl tak to dalo tvrdý rychlý manšestr. Pěkné svezení. Jen škoda že z 20 lidí co potkáš ve stopě ti odpoví na pozdrav tak 3 a zbytek mlčí nebo nechápe