Pro zajímavost nové sněhové zpravodajství z více jak 150 měřících stanic na stránkách CHMI: https://hydro.chmi.cz/hpps/hpps_snh_list.php
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2021/2022
MichalS36
Já už jsem se do toho teď trochu ponořil, protože mě samotného to zaujalo, jak je to vlastně tady v ČR a co je normální akdo je nenormální a vůbec...
Takže, Lysá hora v Beskydech má lednové průměrné rozpětí minim a maxim teplot -8 až -3, odečteno z grafu ČHMU - viz obrázek a nebo více dat zde:
https://www.chmi.cz/historicka-data/pocasi/mesicni...
Osobně bych čekal, že tam se to pod -10 v průměru dostane.
a já chci -20 a 3 metry sněhu
jinak to oteplení od čtvrtka nevypadá už úplně tak jistě ,jako nějaké bude ale ve středních polohách to vypadá pořád docela zimně
nebo teda třeba vzhledem k neděli teď to bude zhruba furt stejné,sníh,sníh s deštěm,lehce +1-2 stupně přes den
MichalS36
Ano, jak kde.. přesně.
Já osobně jsem 40 let žil v šumavské mrazové kotlině (Volarská-Vltavská)760mnm, a tak mám ten ,,normál,, teplot trochu jinde..
To je opravdu studená oblast, i v létě..
Teď jsem opět v malé mrazovce v Pošumaví..kde to není až tak studené, ale přece jen, třeba oproti jižní Moravě o dost..
Atd, prostě hodně záleží na oblasti i konkrétní lokalitě...
CHMU pro Ústecký kraj na zítra pod 800 m.n.m postupně déšť, a CHMU pro celou CR jen na JV pod 800 m.n.m postupně déšť, tak nevím a nechápu
Ano, JZ pardon
Luka S
No, tak jeden výstup opravdu neřekne, jak bude, natož jaká bude zima, před pár dny tam ten GSF měl v těchto výstupech až -11, takže jak bude na tom konci výhledu uvidíme, až ten konec výhledu, co tam je teď, reálně nastane.. tedy k danému datu.., chce to dva dni kopírovat výstupy, a pak si je vytisknout, rozhodit na stole, zavázat si oči, zatočit se dokola a položit ruku na stůl, ten výstup, na který ruka padne, je ten pravý, na tom principu funguje GSF..
palma
Vidím že od 17. tam má oteplení, myslel jsem ale celou dobu to oteplení (výrazné) příští týden co mělo být středa/čtvrtek, zas tak daleko to už není a je zrušené pořád, jinak 17.12. určitě nemá ještě cenu řešit
chápu že řešíte modely/nespolehlivost,jen ze zkušenosti mi přijde že předpověď oteplení má skoro vždy větší šanci než že přijde ochlazení ,hlavně ten JZ
Mě už to nebaví sledovat...modely nám vždycky hodí slušnější sněžení a nakonec to 2-4 dny předtím začnou měnit tak, že to všechno odsunou na Moravu a na nás zbyde prd.
Zkrátka...nebude-li pršet, nezmoknem....Jinak dnes jsme prošli vízovým pohovorem a od 4.1. se stěhujeme do Madison - Wisconsin, uvidíme jaká tam bude "druhá" půlka zimy, která se tam očekává teplotně podprůměrná a srážkově nadprůměrná.
Prady tam to budeš mít super jak na bouřky tak i na zimu, doufám že tu s nama zůstaneš a budeš nám posílat fotky atd...
Tak jsem sednul před obědem k počítači a kouknul po nějaké době na indexy, neb se tu o nich už nějakou dobu nikdo nezmínil.. nic moc pro zimu zatím...má to jít obé do plusu, na severe weather jsem početl o la nina, je prý v kulminaci a pak pujde nahoru, tedy směrem k neutrálu, to, pravda moc neznamená, neb na el nino se to má překlopit prý někdy na začátku léta, či tak, a vortex je tam, kde je.., takže když bych si měl typnout, alespoň tady u nás, tak zimu, jako takovou ( -5 den, -10 noc... aspoň), stálejší, očekávám po novém roce, ale rád bych se mýlil..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.