Diskuse o počasí Jaká bude zima 2021/2022
Tutugon
Posílám foto z Olešné, jsem si udělal zastávku
U nás se to relativně drží na těch 13-15cm. Před chvílí jsem byl nakoupit v Pelhřimově, tak jsem to zpátky vzal přes Olešnou a musim říct, že v Pelhřimově si nejsem jistej, jestli ten sníh přežije oblevu, ale u vás už bych řekl, že ano. Nicméně je vidět, že vás trápí teplota...auto mi ukazovalo v Olešné 0°C , u nás pak zase -1.5°C. Opticky to je trochu slehlejší než u nás, ale těch 12 čísel co píšeš, to odpovídá. Ten rozdíl v teplotě a slehlosti je až tak od Vyskytné.
No ono v Pelhřimově moc vysoká výška není jen 490 m je to znát a navíc je trochu západněji právě od Pelhřimova na západ toho sněhu rychle ubývá, Jihlava maá podobně sněhu jak mi 12 cm, jinak teď se začínají objevovat sněhové přeháňky tak snad něco přisněží a hlavně zítra jinak Aladin stále přidává už tam má I přes 10 cm
Tutugon
To je spíš centrum, jinak má Pejr většinou 530-550m.n.m., ale je to prostě okresní město, víc tepla
Edit s obrázkem: Tak nám přidal...ve sněhu to je kolem 14mm, což by byl luxus.
Teď co vykresluje nový Aladin tak to vypadá hodně dobře. Přijde mi, že nám opět trochu srážek přidal. Ten SZ nám svědčí...
Luka S
Vysočina má smůlu v tom, že skoro nikdy nedostane to nejlepší, ale na druhou stranu je studená a prakticky vždy dostane od každého trochu, ať to jde z jihu, severu, západu, východu, tak se to postupně nastřádá ale, že by třeba za den napadlo 25-30cm, to nepamatuju, že by se leta letoucí stalo. Většinou je ten strop za 1 den tak 15-20cm.
Tutugon
U nás v nížinách ten sníh podle mě nemá šanci. Konkrétně tady u nás je ho sice pořád poměrně dost, ale teplá půda udělá své, jakmile se oteplí nad 2°C tak poletí dolů skutečně rychle. Zítra tu navíc připadne jen několik málo cm, v nížinách to v těchto větrných situacích tradičně za moc nestojí. U vás to zítra bude jiná káva. Věřím, že velká část Vysočiny bude bílá i po oblevě, stejně jako jiné vyšší polohy v ČR, ale do 400 metrů podle mě sníh zmizí prakticky kompletně. Každopádně od víkendu se tam rýsují další zimní dny, pokud to vyjde, tak bude nástup zimy rozhodně nejzajímavější minimálně od roku 2012.
GEM má níži pro Čechy 4.12, ale nevyplatí se protože na Mikuláše dává teplo.
Jinak nikdo nemá.
Úterý jen o dešti.
JUGOCV
Výšky sněhu v danou hodinu jsou třeba tady....
Né každý model to má a je to pod záložkou Gesamtschneehohe
https://www.wetterzentrale.de/
Čechy (hlavně Z, SZ, S) mají nějakou tu šanci na sníh 4.12. Gem to nějakou dobu už má a přidal se k němu Aprege, Icon má pro všechny skoro ale nejvíc znova Praha - východ, Ecák to samý.
A GFS nic. Tak je to 2vs2vs1.
Vyhraje určitě Aprege s CMC. Ale asi nějak extra dlouho by to nevydrželo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.