Diskuse o počasí Jaká bude zima 2021/2022
swan1
Tvá intuice jako v mnoha jiných případech nezklamala. GFS začíná pomalu posouvat, takže by to nakonec mohlo dopadnout tak, že sněžit bude na celém území a nejvíce na Východě Čech a na Moravě.
Že by konečně spravedlivá dávka pro všechny??
Edit: Aladin také posun k západu. Navíc celkem přidal na množství.
Aladin to sice trochu posunul ale s tím že to přijde později a později to přejde i do sněhu ale zase s tím že tudy přejde střed té níže a i tím déle bude sněžit možná až do dopoledne v sobotu,před tím to bylo do půlnoci z pátku na sobotu,takže to vyjde zhruba nastejno vzhledem k tomu než se to změní v sníh později ale jak píšete, jasno bude asi zítra večer
Prady
Jo vypadá to dobře, i u nás kolem 5 cm je na listopad solidní hodnota, ten večer bude zajímavý s dopravou, včera jsem pro jistotu přezouval, o to bude ale pak v prosinci tepleji, určitě je v plánu sekání a hrabání trávy, těším se na tyhle venkovní práce, je to jako neskutečná psychohygiena, přemrzlou břečku moc nemusím, blbě se pak rejpe.
Aidamko1
Dík. Intuice, no, nevím, mě spíš nebaví se jen třikrát za den mrknout na modely a mít ,,jasno,,...
Baví mě sledovat tlakové útvary, jejich hodnoty, vzájemné působení, satelit, páč to je základ, od toho se to téměř všechno odvíjí, no však to znáš..
Dnes by měl vzniknout další střed TN v Jaderském moři, který má právě zařídit vydatnější srážky pro Moravu..
Vydatnější proto, že blokaci SZ proudění obstará TN ze Španělska, která sice oslabená, ale přece jen proklouzne přes Švýcarsko nad Alpy a pocukruje i JZ.., a tak Jadranka bude mít k severu a tedy k vám na Moravu snazší cestu..
Kuba
Však on to i Aladin posune, tak 2-3 hoďky po situaci..
Nechci bejt zlej, ale v těchhle situacích už mnohokrát zklamal..
Jistého není nic, to je jasný, uvidíme..
Aladin ještě pořád mimo, přitom skoro všechny modely už posunuly srážky i víc na západ. Třeba ecák nám teď dává na pátek 11-12cm, zatímco Aladin sotva 1cm. Icon a GFS nám drží 4-8cm.
Yuris
Tak je to možné, ale člověku to asi přijde opačně. Já bych nejradši, kdyby se dostalo na všechny...
Zdravím ve spolek, tož na zítra su zvědavý, tak či tak je to voda ať už déšť či sníh, ale su zvědavý kdy sa to bude měnit na sníh a kolik to nakonec dá.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.