Diskuse o počasí Jaká bude zima 2021/2022
Tutugon
Takto to vypadá pro moji oblast. Vypadá to na první mráz a sněhovou pokrývku. Ačkoliv někteří ochlazení odpískali, tak si stalo co jsem psal, že až do poslední chvíle nebude jisté co nám ta TN přinese. Stačí aby se vytvořil samostatný střed a máme sníh plošně v celé republice.
Já mám u TN pravidlo, že až do poslední chvíle nic neodpískat. 5.1.2010 se zdálo, že v situaci 8-11.1. spadne max do 10cm, ale hned další den modely přidaly asi trojnásobek původního úhrnu.
Nic neodpískat.
je vtipný, jak se to každým výstupem mění o 180 stupňů . Jako teď to vypadá docela dobře, středomořské TN u nás většinou znamenají sněhovou nadílku, ale bojím se, že na to tady v nížině bude tentokrát moc teplo, otázkou taky je, co bude v dalším výstupu
Edit: tak GFS už to šoupnul 200km na východ a v Čechách neukazuje žádné srážky
Negan
Jo ale některé ansámbly to zase dávají na Z dokonce až nad Německo, nojo frontální rozhraní, myslím že bude jasno až ve čtvrtek, jisté je že se zítra objeví snad první vločky no sníh může napadnout kdekoliv v Čechách i na Moravě nebo sand i v Německu, ale nejlepší by bylo kdyby se to posunulo celé to rozhraní k V pak by byla zima všude
Ty předpovědi se mění od výstupu k výstupu. GFS dává nejvíc sněhu na východ, ale třeba Ecák na západ.
Jsem si početl u konkurence, a už se těším na to střídání.. prosinec a kus ledna do -25 a v únoru +20 to bude masakr...https://mkweather.com/winter-2021-2022-forecast-fo...
Petr11
Tak jako prozatím zajímavost a positivní naladění zimofilů je to dobrý. Teď momentálně spíš přemítám, co vlastně v blízké době zvítězí, viz poslední výstup, fakt to asi nemá cenu kopírovat.. až se to nějak ustálí, jestli, tak něco vyjde, a ono to něco vyjde i tak...
To ochlazení žádná sláva nebude, možná ty další vlny. Od vyšších poloh pod sněhem, ale tady v nížinách na východě jen hnusný déšť, bláto a spousta tmy. To raději tu inverzi, při které se dá alespoň něco dělat. Jo, to kdyby byl sníh, tak ten ať padá. Takový prosinec 2001 nebo i 1999 a bílé vánoce k tomu, to bych bral. Ovšem studený prosinec už je deset let jen scifi.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.