Diskuse o počasí Inverze od 1.3. a velké ochlazení od 5.3.2021
aura33
Aladin napoví sucho a teplo, to zase bude. Já se omlouvám pokud to někomu vadí, není to profesionální, ale věřte mi, že nemám vůbec dobrý pocit z toho co se děje.. Modely na jaro se shodují v suchu na JV ČR a nadprůměru v Čechách... Tak uvidíme kde nakonec spadne nejvíce a jak to bude.
No, tady nemá spadnout moc, protože jsme v závětří, ale nevadí, spadne jindy, možná.
Všem to co malují modely přeji, tedy pokud jim to nemaluje 0, pak jim přeji více.
Tutugon
Přesně, Vysočina má vody až až, takže snad se podělí s JM
První poslové jara na Vysočině nádhera konečně jsem se dočkal teplota až +12 stupňů jen peče, chodím jen v tričku škoda že v pátek se počasí zkazí a bude sněžit
K tomu pěkná procházka jen jsem přesáhl katastr obce ale nevadí, policajti mě nepřepadli tak je to dobré
Jestli tohle spadne, tak to bude pěkná plošná zálivka/nadílka. Ještě několik takových front a březen v poho skončí srážkově průměrný nebo blízko průměru.
Takové suché měsíce jako byl loni duben nebo leden je fakt extrém, myslím, že teď může být každý měsíc srážkově blízko normálu.
ROFA
No a zrovna tam nejsem. O víkendu už bude tradiční humus jako teď v neděli. Sice bude chladno ale zase to prostě bez slunce nebude. Připomíná mi to rok 2020. Jinak je pěkně vidět stolová hora Úhošť a začátek Doupova. A obecně to vypadá pěkně, kolem určitě nikdo a krásný klid na slunci a sněhu, to bych taky bral. Bohužel u nás tato kombinace není reálná.
aura33
Uvidíme, jak to dopadne. Nějaké závětří pod KH asi bude. Nevěřím tomu, že by to 2x po sobě vyšlo. Příští týden budou asi přecházet sem tam fronty se srážkami a možná bude 1. velký vichr zimy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.