Novorolak Tak ze to je zrymovane jsem si vubec nevsiml.. Diky. Ale uz to neni pravdou. Odpoledni slunce to tu sežehlo a snih uz ve vsi zustal jen ve stinnych mistech... Ale v lesich tady kolem vesnice to byla dnes prochazka jeste krasne zimní
Tak dnes docela zima. Postupně se tvořila bohatá oblačnost a po dvanácté již převažovala. I díky studenému severáku byla skutečně zima, takže se toho kolem domu moc dělat nedalo. Zítra už snad bude líp.
Jak jsem tu psal, že maximum teploty bude vyšší než v předpovědi, nakonec se díky oblačnosti růst teploty zastavil a bylo "jen" kolem +6. To je právě o stupeň více, než predpovídané maximum a tedy za mě celkem v normě. Jsem zvědav na druhou polovinu příštího týdne, jak to dopadne s teplotami.
Minimum dnes -9stC, o 4 st méně než bylo v předpovědích. Mrazová kotlina holt... Aktuální výhledy na příští týden vypadají pro JZ luxusně.. Teploty jak mají v tomto období být a srážky víc než bohaté.. (cca35mm).
Venku již pomalu k +6, takže maxima trochu vedle než se modelovalo. No a ten výhled je víc než tristní. Maluje nám sotva 4mm, takže klasika Atlantického fouknutí. Třeba spadne více, tak uvidíme.
Aidamko No s těmi srážkami to nevypadá tak dobře, jak se zprvu zdálo. Bude se jednat jen o 1 frontu ve čtvrtek, navíc s vichrem, takže bude orografická. Pak pár přeháněk a máme půlku března.
F4 Hlavně to, co tam maluje za bludy GFS mě trochu překvapuje. JZ a Z ČR má nádherné úhrny díky tomu, ale zbytek nic moc. Nížiny jak JM budou mít max do 15mm. Koukám, že i Polabí by dle této varianty mělo dost srážek, což není tak běžné.
F4 Aidamko Tak ja tam tedy ty fronty vidím do 15.3. tři.. Jedna ve čtvrtek, druhá ze soboty na neděli a třetí z neděle na pondělí.. Vše při silnějším větru, tedy hodně orografické.. Ano, Z a hlavně JZ má mít vcelku mega srážky..(Šumava až 70mm) , tady u nás k 50mm do pondělního večera..což si myslím z toho ve finále může být tak polovina, ale i to by bylo dost, až se mi chce říct, že pro mou celkem nacucanou oblast až moc.. J Morava ale velká bída..
Aidamko 60 % toho celkového úhrnu ale dělá 1 výrazné rozhraní za cca 11 dní. Do toho 15. je toho sotva polovina. Bude to opravdu hodně o orografii, přesném směru proudění a náhodě. No budu rád, když by spadlo v součtu 15 mm, spíše ale tipuji pod 10. No aspoň bude proměnlivěji.
S dneškem velká spokojenost +6, slunko od rána, deprééze odpluly pryč., klidně více takových dní..místo trávníku je za barákem, díky vlhku, plísňový sýr.. S výhledem srážek jsem dle nového výstupu spokojen, něco víc to zatím maluje až za deset dní, tak zatím snad povrch trochu oschne a bude to o.k. každopádně bych srážkovou pauzu uvítal..
Maximum těsně odolalo hranici +8, ale stejně se vše co šlo seklo. Aladin mimo, místní předpověď a další se sekli o necelé čtyři stupně. Tak uvidíme co dále, ale dneska je nádherně. Povrch již začíná schnout, tak uvidíme.
Budu se asi rouhat, ale nechcete nekdo vodu..? Klidne 2/3 z ocekavanych srazek v atlantickem expresu pristiho tydne rad prenecham.. Zahradka bude jen sama voda a bláto...