Diskuse o počasí Budou v únoru silné mrazy?
Tutugon
Přesně tak, radši to jaro ? Mě přijde, že za žádných okolností se k nám sníh pořádně nedostane. Maximálně skončíme s dlouhým silným holomrazem o který nestojím Jediné co se může řešit, jestli náhodou severní polovina republiky něco nedostane.
swan1
Tak oni ty modely samozřejmě se těma Alpama dopředu taky počítaj. Zas výrazný změny o X set kilometrů se v ten den konat nebudou. To spíš je reálný tak o 50km vzdušnou čarou, že se to může seknout.
Kokos342
Jde o jednu jedinou vec, nedelat zavery a nestrilet tu ,,zarucenyma,, prognozama , at uz do tepla nebo do zimy, tyden dopredu..Pac to neni odvaha, ani jasnovidectvi, nybrz naivita a nepoucitelnost...
Prady
Alpy jsou v tomto nevyzpytatelne.. staci jedine, aby se ten studeny vzduch prevalil pres nase severni hory a Alpy se Šumavou tu TN odspodu trochu pribrzdily...
Uvidime..
Novorolak
Však já tam pravidelně jezdím, dneska tam zas budu 2 dny ? Rodiče tam mají byt kde žena přespává když jede do práce, já s ní občas jezdím. Technicky vzato, pokud by někde hrozila kalamita tak si můžu vybrat ze tří míst kde ji strávit: Praha Stodůlky, Nový Rychnov - Vysočina anebo Borotín - Jižní Čechy (Česká Sibiř), kde máme chalupu Ještě by se mi hodilo nějaký "hnízdečko" v Jizerkách nebo Krkonoších
swan1
Uvidíme, já se bohužel pořád přikláním k variantě tepla, maximálně mrazů bez pořádného sněhu. Což teda o -15 holomráz moc nestojim, to zas člověk bude muset topit jak blázen.
Prady
No vidíte , tak to máte dobré ;) Já jen zde nebo v Přerově nad Labem , ale tam většinou sníh neni . Tady (Nová Role) mi vyhovuje , že tu vede trať ,která má snad druhou nejvýše položenou stanici ( cca 950 mnm ) a jste tam za 25 min . Obecně je to super na výlety , když nechcete nebo nemůžete řídit . Za 10 min jste v Nejdku a Krušné hory máte jak na dlani . Což je super i v létě.
No pokusím se být lehce optimistický.
Srážky na příští týden nic, teploty mají modely všechny u nás nad 0, ale zrovna GFS ne.
Na severní polovinu území mají kalamitu a haldy srážek a pro nás nic a celkem aji hezky. Ať to tak zůstane už, jo a ještě aby se neurazila Vysočina, tak jim taky ty haldy sněhu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.