Prady
No toho se právě obávám že to odsereme, přece jenom jsme docela na jihu a to teplo půjde od JZ, J takže jsne se Swanem1 první na ráně předpověď pro naší lokalitu říká na pátek čistý déšť a 4°C, doufám že to tak nebude no SV a S si užije, Liberec, Ostrava... tam všude může 20 cm napadnout
Diskuse o počasí Teplotní rozhraní, déšť, sněžení a ochlazení 28.1. až 31.1.2021
Já jsem člověk co rád dělá srovnání modelů a soutěže, který z nich je nejlepší atd. Tak jsem se rozhodl, že ze stránky meteologix.com stáhnul všechny modely a jejich výstupy na zítřejších 19:00. Je to zajímavé sledovat.
Tutugon
Uvidíme...Novej icon není špatnej v tom, že většinu srážek nám dává ve sněhu. V dešti celkem minimum a jih/jihozápad tam má satisfakci v podobě slušnýho sněžení na sobotu za to předchozí odtátí sněhu. Tedy ve výsledku by do konce týdne na tom mohli být všichni stejně, pokud by to takhle vyšlo.
Aidamko
Tak v tomhle případě nám dávaj všechny modely "snow moderate" , což odpovídá i s Aladinem. Důležitější pak bude pátek...sobota už zase ochlazení postupně.
Když zhodnotím modely, tak abych pravdu řekl si nejsem jistý komu věřím. Ecák maluje i pro SV déšť při -2, což je nesmysl, když tam bude izoterma nejníže. GFS to posouvá zase k JZ to sněžení, takže dle něj tady bude padat taky. Švýcar, no maluje pak taky. Tam je problém, že modely mají sníh pro většinu ČR až později, ale tam zase půlka nedohlédne.
Pro nás mají sníh všechny, pak i Ecák.
kuba
No uvidíme, ale ten déšť je holt pravděpodobnější, předpověď na weather.com jak jsem to sem dával taky maluje pro nás déšť a to už od pátečního rána holt celej pátek prochčije asi jinak u nás taky svítí to slunko, střechy budou zas holé odpoledne, na zemi to drží je pod 0 naštěstí
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.