Novorolak
Jak už jsem dneska psal. Sice tam občas je i položení o něco níže k nám, ale i tak se to týká spíš severní poloviny republiky a je to možná tak jeden výstup ze čtyř. Drtivá většina dává ten chlad a sníh až severně od naší republiky. Pochybuju, že se to najednou postupně hne o 500-1000km jižněji, když teď tam má až Nizozemsko a Dánsko.
Tohle je vážně mňam výhled...pravý únor na Vysočině ...teplo, inverze, žádný srážky. Prostě hnus a bláto. To už radši 15 stupňů a slunečno.
Diskuse o počasí Teplotní rozhraní, déšť, sněžení a ochlazení 28.1. až 31.1.2021
Tak jsme aspoň dneska užili poslední slušnější sníh zimy. Snad zase za rok něco....statisticky jsem nenašel moc případů, kdyby nějaké období napadlo, pak úplně roztálo a pak zase slušně napadalo třeba během února. Když už to jednou roztálo, tak zbytek zimy spíš takový plivance 5, 7, 10cm.
No když člověk sleduje ty výhledy na únor u Němců tak je to pomalu na založení nového tématu Únor jak na houpačce, protože tento týden pomalu jaro, příští týden ochlazení až pomalu do Španělska a kolem Valentýna si tam již pohrávají se zvlněním Jet streamu směrem k Severu což by znamenalo v pád teplého vzduchu od jihu a odsun toho chladného až někam minimálně k Ukrajině. Bude to velmi zajímavé ?
deštník
Jo, jasně, čas konce zimy je začátek února, to jste to tedy dopracoval, to jako v půlce února přijde nějaká druhá zima nebo co? Není to tak dávno, kdy bylo i na začátku března -15 v nížinách, ale lidé zapomínají, já to chápu, však už to budou 3 roky. Ale nebojte, jara se dočkáte, a to typicky českého, tedy v březnu 20 nad nulou a začátkem dubna plošně -6 na rozkvetlé peckoviny, no to bude tedy paráda, nemůžu se dočkat.
Tak tady máme asi poslední sněžení před oblevou, pripadava pěkně, sice je to jen mírné sněžení, ale lepší než nic
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.