Tutugon U nás přesně jak jsem čekal , zahájíme cca 10-15cm hodně mokrého sněhu. Naštěstí všude pořád souvislá pokrývka, ale je to mokrý a špinavý. Snad na to aspoň 2-3cm spadnou.
Prady Přesně tak, jinak Ecák je nechutný ve všech ohledech, to už vypadá normálně na jaro příští týden se sněhem se můžem rozloučit naplno, holt tu třetí oblevu už nepřežije nikde kromě hor
Konečně to zas přešlo do sněhu. Jinak od 4 ráno do teď pršelo a teplota se vyšplhala z -0,2 na 3 stupně. Ted to opět rychle klesá už jsme na 2 stupních a sněží. Snad brzo začne mrznou je to mokrý jak blázen.
Zatim stale v jarnim modu, +4 st, teply profuk.. Ochladit se tu ma az po obede.. Pak by melo do noci pri -4 st snezit... V noci tady z prehanek dalsi 2mm, celkove za leden uz pres 60mm.. F4 Tak srazkove ale celkem fajn, ne..?
Tutugon Nic no, do úterý si užít poslední sníh a pak už to bude asi bída. Prakticky žádné modely nám už nějakou zimu nemalují. Ten arktický vpád byl asi nemístný krátkodobý žert ?
Ondráš* Hele když tak bytostně nesnášíš sníh, proč teda bydlíš na místě, kde ho v zimě bývá pravidelně docela dost?
U nás ve druhé polovině noci přešlo sněžení do deště se sněhem a teplota vystoupila na 1,4st. Nyní začíná teplota klesat a už jen sněží bez deště. Celkem nám tu leží 27 cm sněhu.
Tam u nás se během 5 minut ochladilo z 5 na 0.9 stupňů a sněží ale nic se nedrží když je všechno podmaceny držet se to určitě začne až srážky už budou u konce
kubacv Tak to je gól, jeste registrován 4. den a hned víte co, jak, kdo. Já tu dávám přesné údaje a když říkám, že zbyly 2 cm, tak zbyly. Kamera je u zámku, dobře tak jsou 2-3 cm a napadl poprašek.
swan1 To jistě. Díky bohu za ty dary a sníh ještě kompletně do právě nastávajícího ochlazení celý nezmizel.
Ondráš* Rozumím. No já kdybych míval zimy s takovým sněhem, už bych pořizoval frézu nebo ještě lépe čtyřkolku s radlicí, to by mě bavilo jezdit od rána do večera Jinak těch faktorů bylo víc...samozřejmě lepší zimy, příroda, klid, cenově dostupnější bydlení....za co v Praze koupíš panelákovej byt, tak na Vysočině máš pěkně zařízenej prostornej barák.
Tutugon Už se to blíží, spása je na dosah Uvidíme co to dá. To pásmo se natahuje a přechod by nemusel být nakonec tak rychlý, protože to brzdí stále proudění od JZ.
edit: zatím začalo pršet, ale Havl.Brod a Humpolec už hustě sněží, tak to je asi otázka pár minut...