Predators2 Doufám že to bude tak jak předpovídáš . Jsem totiž v oranžové . Jinak u nás v noci napadly asi 4 cm. Už je zas souvislá sněhová pokrývka , tam kde zůstal starý sníh je tak cca 8cm. Jinde právě ty 4.
Leden u nás zatím dost dobrý. Od 4. ledna tu máme sníh. Sice občas dost odtál , ale pořád ne všechen .
No pokud bych vzal v potaz, že minimálně 2/3 srážek by spadly ve sněhu, pak by do toho trochu zapršelo, přes víkend zmrzlo...to by zas nebylo až tak špatný.
ROFA Sucho bylo 5 let, příště může být 10 let, počítám s horší variantou, je třeba půdu připravit a získat maximální retenční schopnost a hodně do hloubky, cokoliv tam pak lupnete, poroste vám jako šílené a dřevné uhlí tam vydrží tisíc let.
No krásně to tam máte bílé ... Tak si držme palce at' nám to moc brzy neroztaje. Hůře jsme na tom tentokráte my protože budeme na kraji či uvnitř už toho tepla od sousedů Tachováků z plzeňského kraje.
ROFA U vás si do konce týdne hodně polepšíte O sníh máte postaráno do jara...
Bohužel my zas "vyhrajeme"/prohrajeme na umístění. I při té včerejší srážkové epizodě sněžilo daleko víc na JZ a SV od nás...my byli v tom nejslabším srážkovém pásu ?
Kokos342 Pokud by vyšla aktuální předpověd,tak můžeme znovu útočit na rekord.Letos tu bylo 24cm a aktuálně máme cca 5cm dole v nížině.O 100 metrů výš je cca 10cm.
Stranik Uvidíme ;) kolik je v Mariánkách ? Jsem včera nesledoval , jestli to sněžení bylo na Z všude tak intenzivní . Neměřil jsem to , ale řekl bych , že máme +/- 30cm (ne v centru) . Ale je to jen odhad . Nejlépe to jde vidět zde , viz foto . Ale je to střecha a z té to více odtálo při předešlé oblevě.Myslím ,že ve 430 mnm je to slušné .
ROFA Vaše oblast je aktuálně lehce za hranou kde by mělo v pátek sněžit.Sice máte vysokou nadmořskou výšku,ale ta nebude mít tentokrát takový vliv.Spíš očekávejte déšť v pátek.
Predators2 S tím jsem už počítal a vlastně to vůbec nevadí. Sníh je promrzlý a voda co do něj naprší tam zůstane. Potom vše zmrzne. Jen se urychlí proces sedání a krystalizace. Zhatit to může je dlouhodobější teplo s deštěm v příštím týdnu, které doufám nedorazí.