Preju snih zapadu a sz, ale uprimne to na nejake plosne snezeni nevidim. Zeme prohrata. Pokud se snih bude drzet, tak to bude stejne brecka.
U nas to vidim taky blede. Bude teplo a dest, pak se sice ochladi, ale uz minimum srazek. Kdyz k tomu prictu aktualnich 5st se sluncem, v nedeli rano budeme radi za zbytky snehu. Ale i tak jsem rad alespon za tech par zimnich dni.
Diskuse o počasí Sněžení 23.1. a 24.1.2021
Podle nekterych byly uz vcerejsi vystupy jistota..
Podivejte se, jak je to stale rozhazene, co model, vystup, to jine rozlozeni srazek..jina draha prechodu..
Tohle neni ,,obycejny,, prechod fronty od jz k sv..
Nybrz prechod cele TN pres nase uzemi..
Nebude v tom jasno jeste ani par hodin pred situaci...
Další situace, kdy bude hrát roli závětří a návětří, v příštích několika dnech by mohlo na Šumavě spadnout 20-30cm sněhu na hlavním hřebenu, jinde to bude podobné...
Jinak mi došlo, jak hrozně malé jsou tu šance na sníh...
Když to zaokrouhlím, prosinec+leden+únor každý měsíc tu spadne v průměru 23mm (srážkový stín KH), třeba taková Vysočina má průměr za jeden zimní měsíc asi 40-50mm (koukal jsem do archivu) a k tomu ještě průměrnou teplotu asi o 3, 4, 5°C nižší, zkrátka zde nezbývá, než se smířit s tím, že tu sníh zima nikdy moc nebudou, respektive já se s tím smířit nehodlám, ale ve zdejším regionu už to tak zůstane. Ty zimy 2009/10, 2010/11, 2012/13 byly v podstatě náhodné a přinesly zde nebývale vysokou pokrývku sněhu, která mimo zimu 2012/13 ležela přes měsíc v kuse.
Jo, nespravedlnosti se holt dějou, počasí je pěknej hajzlik, chce mu to šoupnout nějakej úplatek, nebo taky dovolit počasí nějakou tu škodolibou srandičku, například v létě, když dáváme ven peřiny, pravidelně přijdou přeháňky, takže navrhuju v místech, kde nesněžilo, vytahat ven duchny, a třeba pak nasněží.. Ještě si dovolím další poznatek který je provázaný s počasím akoronavirem.. na Kladně se skoro nedá sehnat v obchodech sůl, naštěstí mám asi deset kilo mořský, nicméně proč se nedá sehnat? jednoduché vysvětlení mi poskytla paní prodavačka v Lidlu, je vykoupená, protože byl všude po Kladně díky sněžení a nečinnosti místních silničářů, sníh a led na ulicích a lidi vykoupili sůl, neboť jsou uzavřeny hobbymarkety, kde se dala koupi posypovka, a ta lidem došla, tak kupovali normální potravinářskou a solili s tím před domy.. toť konec záhady., děkujeme naší vládě..
palma
Tak si vemte příklad z Brna... Nesolí se, ale stejně je i při 5cm silnice čistá... No, to je chyba vašeho vedení Kladna a né vlády.. Navíc ta sůl není zrovna nejlepší.
Štěrk, drť a pluhy postačí vždy v brně, solí se pouze při dost výrazném spádu.. Chodníky se již nesmí, dle vyhlášky některých MČ.
Aidamko
Pac vam tam vsude pod komunikacemi neco odspodu topí..
Ale i tak,nez se to roztopi, ne pri 5cm, ale i pri 3cm tu vzdy pisete, ze kalamita, nikde se neda vyject, mestska stoji, zpozdeni jsou nekolikahodinova..To bude asi tou preventivni a pohotovou praci brnenskych silnicaru?
Prady
Solit chodníky se v Brně nesmí, ale opět zde rozhoduje místní a městská vyhláška, tedy vyhláška každé MČ a nově i magistrátu, což jsem zdůraznil. Chodníky se nesmí solit, je to proti vyhlášce města a dokonce se pouze se souhlasem dané MČ solí silnice. Já nevím, ale za mě je to jedině dobrý krok. Ta sůl je celkem pro Brno zbytečná.
https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/2725085-v-ol... ve článku se o tom píše dole.
Jinak předchozí příspěvek jsem smazal, já nemám zapotřebí sem tahat furt politiku, když vím, kdo se stará o silnice a posyp města.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.