tak jsem teda mooc zvědavej jestli tady zítra bude padat a jestli se něco udrží..já měl už připravenou lopatu a jaksi všechen sníh vlivem deště přes noc zmizelo
Moc to teda neodpovídá ... obzvláště tam kde jsou ML. Tady dole ve městě toliko nemáme ani omylem. V Aši mají min o 2x tak víc. Zřejmě toho nám víc propršelo nežli nasněžilo ... a ano, bylo teplo o dost déle. Ještě ráno kolem 3.h bylo + a pršelo.
Ačkoliv na radaru nic není, tak začaly padat takové sněhové krupky, teplota už je 1°C takže tání už se skoro zastavilo, ještě držíme tu desítku zuby nehty Edit Celkem se tu sype takovej prach a už je 0.8°C
Dnes u nás asi finýto. Už přestalo padat ... mraky se protrhávají, dokonce vidím i nejasně měsíc mezi řídkými mraky. Sníh je ale trochu mokrý ... na lampě vidím i louži a na sat parabole mám jenom kapky.
Tady z toho modreho pruhu mirne snezi, ale jeste stale jsme tu +0,5 st.. Uz aby to bylo u te 0, nebo lehce pod.. V druhe pulce noci ma od JZ dorazit snad silnejsi snezeni..ale nebude zda se trvat moc dlouho.. Nicmene rano uz by mohlo byt zas vsechno beloucke..
swan1 Tady už sice lehce mrzne -0.3°C , ale vyjma pár slabých přeháněk zatím nic. Snad aspoň vyjde předpověď aladina, protože to by nám do pondělí pár cm spadnout mohlo. No i kdyby ty "blbý" 2-3 centimetry, tak to bude opticky pěkné.
Stranik Sníh byl hodně mokrý teploty byli stále nad nulou ani při přechodu toho hlavního srážkového pásma nešli dolu jen se zvedl silný nárazoví vítr že i silnice to zafoukávalo Sekery, Mnichov, Jedlová, Kynžvart, Vysoká jen škoda že sem nemohl fotit. Dnes to v sypači moc nešlo od šesti ráno do tří jsme mněli plné ruce a nohy práce, ale auta jezdili
Tutugon To co jde od ČB, ale ještě podle mě není to hlavní pásmo. To má přicházet až později večer Samozřejmě bych byl rád, kdyby se to posunulo o 50km západněji, ale tomu nevěřím....celkem se všechny modely shodují na tom chodu. Taková zásadní změna pár hodin dopředu by byla dost výjimečná.
Tak toto pásmo není ta hlavní frontální vlna. Ta se aktuálně tvoří v Rakousku. Pokud vezmu to, co vím dle aktuálního dění, tak to nejlépe vychází modelu COSMO d2, tedy modelu COSMO s větším rozlišením. Maluje tam pak docela silné sněžení od půlnoci sněžení od Svitav a Jihlavy dál na východ.
Aidamko Myslíš ten COSMO, který včera dával pro Plzeň a okolí plošně 10-13mm srážek, přičemž realita je 0-4mm? Tak na to bych moc nevsázel. V tomhle případě bych se řídil hlavně aladinem.
Aidamko Hele, já to nechápu, čili ten obyčejný kosmo, protože má nižší rozlišení tak tam nemá srážky, a ten druhý, z vyšším rozlišením, je tam má? Proč teda existuje ten první model? Předpokládám, že oba dva modely provozuje stejný provozovatel..