Tak začalo konečně sněžit a jako všude jsme klesli ze 2°C na 0,2°C. Vše olepené, na zemi se sníh drží více než na střechách. Snad bude něco padat co nejdéle, ať těch 5-6 mm opravdu dáme.
U nás zatím i přes odrazy nic teplota klesá, momentálně 0.5°C a to nás jdou ty nejsilnější odrazy ty bláho, tak co.. Edit: Začalo tu sněžit a hned na úvod pěkně zostra jé dobře že to je to nejsilnější jižně a jde to přímo na Vysočinu, že by jsme si dali těch 10 čísílek
Z fialových odrazů nic nepadá většinou a hlavně to pásmo je více na jih, tedy severní oblasti vyjma hor moc nedostanou. Dle stanic maximálně 2cm, jih to bude mít lepší.
Kokos342 No já ti pořád říkám ať nepředbíháš, nakonec to vypadá, že dost možná jih dostane víc než S/SV vyjma hor ... U nás teď chumelí solidně a valí se zelené odrazy. Teplota -0.5°C
Prady Možná to tak dopadne no. Tady u mě na SV , dneska stále ani vločka. Pozitivní ale je že už je zas pod nulou. Sice zatím jen -0,1. Snad bude dál klesat teplota a přidá se konečně i sněžení
MichalS36 Já samozřejmě nechci působit jako hnidopich, jen že včera/předevčírem Kokos prohlašoval jak bude kalamita Ono to zas tak horký nebude...i když to pásmo teď jde víc k nám, tak čekám něco kolem 5cm. Hory si asi vezmou víc, 10-20cm.
Nechci některým kazit radost,ale ono někdy snezi víc z modrých než zelených odrazů navíc Vysočina určitě nedostane víc než severní Čechy, taková Smržovka už má skoro 14mm a to tam jsou jen modré odrazy, nemá to vůbec vliv, u nás aktuálně 5mm, počítam že nejvíc napadne na Tepelský vrchovině a v Severních Čechách
Tady to odpoledne zatím dalo 6cm a stále vydatně sype. Jinak vzal jsem vzorek sloupce sněhu. Ve vrstvě 42cm to odpovídá 45mm sloupce vody, takže žádné větší sednutí se nepotvrdilo. Ještě větší překvapení je pod sněhem. Půda za 19 lednových dní s průměrnou teplotou -3,6°C není vůbec promrzlá. Je to bláto.
Tak u nás to vypadá nádherně, 5 cm novýho sněhu, silný vítr a venku - 0.6,škoda že to zítra všechno sleze. Jinak nechápu moc tu výstrahu na nový sníh na Severovýchodě když ty nejsilněji srážky jsou v jihozápadní polovině Čech
kuba Teď sem to chtěl napsat,spíš měli dát výstrahu na západ čech,tady taky k 5 cm nasnezilo,a chvílí ještě určitě bude,valí furt dost,už sem vytáhnu i hrablo,to jsem vážně nečekal...