Diskuse o počasí Sněžení 18.1 a 19.1 2021
Tak tohle téma je sice o sněžení, ale vzhledem k tomu, že k zítřejším mrazům není žádné téma, tak mi přijde nejrozumnější psát o mrazech sem. Tady leží nyní 13 cm sněhu a k tomu teplota klesá už k -14 C. Předpověď Aladina, která očekávala NO se zcela jistě nenaplní a zatím je teplota v souladu s nejextrémnějším Iconem. A že je co sledovat. Nyní je teplota nejnižší za poslední 3 roky. Pokud teplota dneska v noci spadne pod -18,7 C, tak se bude jednat o nejchladnější noc od února 2012, kdy ranní teploty klesaly několik nocí v řadě teploty pod - 20 C a ve dne bylo -13 až -9 C . Ale od té doby už pod - 18,7 C v noci nebylo.
Tady kolem nas pred par dny vyhlaseny arkticky vikend nejel ani okolo..
Melo tu mrznout jak kdyz prasti a nemelo snezit..Nikdo to tu ani 2 dny dopredu neumel predpovedet..predpovedni fiasko..
Vylkedek je presne naopak, nasnezilo a nemrzlo..
Aktualne zatazeno vysokou oblacnosti, -5 st a max to do rana sleze tak na -6..-7st..Kdovi jestli..
Srazkove pasmo OF se pred Norimberkem pekne zaseklo...
Tomas1241980
Proto jsem to téma založil. Přeci jen to poslední téma už dávno zkončilo.
Kokos342
Tady to jde taky pěkně dolů už je tu - 6.
Petr75
Je to tak. Severovýchod je nyní o dost mrazivější. Nám to tu dnes slunce roztopilo až na -3,3°C.
A jak psal F4, už před setměním se zatáhlo. Teď opět jasno a teplota padá strmě dolů. Aktuálně -10,6°C.
Jinak slunce dnes pěkně přitopilo i doma. Poslední zátop včera večer.
ROFA
No snad to jasno vydrží co nejdéle. Zatím máme -8,7°C. Kéž bychom se dnes podruhé dotkli magické hranice -10°C.
JUGOCV
Zítra bude závětří jako prase, dole spadne pár vloček = pár desetin, pokud vůbec. Úterní fronta už vypadá lépe, ale tohle už tu bylo taky několikrát a realita byla desetinová.
crossflow
Jo děkuji. Jediný co kazilo trochu tu atmosféru bylo hodně lidí. Nešlo ani zaparkovat.
Tomas1241980
Vypadá to na hodně mrazivou noc. Tady se dlouho držela nízká oblačnost, ale před hodinou se vyjasnilo a teplota padá rychle dolů. -10°C máme poprvé od 7. února 2019, což je opravdu nezvykle dlouhá doba. V lednu 2019 tu bylo -15,2°C, tak jsem zvědavý jestli to padne. Nejchladněji od února 2012, kdy bylo naposledy -20°C tu ale nejspíš nebude, přeci jen v lednu 2017 jsme měli -18,5°C, to byl i poslední arktický den u nás. V noci mám hlavně obavy o fíkovník...
Tady máme zataženo a "pouze" -5 což bylo dnes celý den,teplota se skoro nehybala když nepočítám pár desetinek
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.