Diskuse o počasí Sněžení 18.1 a 19.1 2021
Tak zatím máme 1cm a stále intenzivně sněží. Očekávám takových 2-3cm
Peter Sedlák 1
Tady už máme 3cm a za chvilku překonáme rekord který padl před 2 dny a to 23cm.UŽ padají i krupky.
Já nechápu, že tu stále ?většina? kouká na MAX odrazivost a ne CAPPI 2 km. Já to používám už celá léta, a proto mě nepřekvapí sucho na čele Cb či při takovýchto situacích. I tak to ale nemusí 100% odpovídat realitě, dnes to hraje všemi barvami a reálná intenzita je větinou obrácená.
Na konci frontálních srážek už padá déšť se sněhem a po jejich přechodu už se začíná oteplovat - viz Cheb, KV i Krušné.
Každopádně ta sobotní fronta si to namíří po své tradiční trase roku 2020, takže radši, ať žádná nechodí.
Tak vás tu po týdnu zdravím, dnešním dnem to je už 14 dní co máme sníh, což jsem upřímně ani nečekal. Poprvé tu sněžilo v úterý 5.1., napadl pouze poprašek z přeháňky. Další sníh pak přišel ve středu a v noci na čtvrtek 6.1. a 7.1. a napadlo kolem 4cm sněhu. Poté další i vydatnější sněžení nás zasáhlo v pátek 8.1. na okluzní frontě, která šla od západu a už jsme měli 6cm sněhu. Během víkendu pak bylo několik přeháněk a stouplo to na 7cm sněhu. Další výrazné sněžení přišlo s další frontální vlnou v úterý 12.1. a napadlo kolem 3cm, takže už jsme měli 10cm sněhu. V noci na 14.1. ze středy na čtvrtek přecházela výrazná studená fronta od SZ a v silné srážková línii, která přecházela přinesla 4cm sněhu za 20 minut, celkově tu ráno bylo 15cm sněhu. Nakonec ještě v pátek sněžilo a stouplo to na neuvěřitelných 16cm sněhu, to bylo nejvíce od 4.2. 2019. Od té doby nic a znovu sněží až dnes ale po dnešním dopoledním oteplení, kdy to stouplo až na +4°C máme teď 13-14cm sněhu ale už je spíše mokrý, teplota pouze slabě pod nulou. Celé toto období beru za vydařené a teď už nás čeká obleva.
Nám už se ted sníh taky transformoval do deště a už jen prší. Stejně to sněžení bylo krásné.
No snad se to pásmo uráčí přesunout konečně k nám a něco z toho snad zasněží, protože zatím je to slabota 1-1.5mm.
edit: úplně o hovně...z toho nedáme 5cm ani kdybysme se při*osrali. Na zadní části té fronty už očividně prší i ve vyšších polohách. Tedy půlka toho pásma ještě sníh, druhá půlka už déšť.
Kokos342
Ted tu padá snad všechno.Už chybí pouze vý......
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.