Diskuse o počasí Další tlaková níže 3.1. až 6.1.2021
Kokos342
Jo přeji vám to, kolik už mohlo napadnout 1cm? Vypadá že se vám přání plní a zajímavé že u vás už mrzne a přitom jste nížině, Orlické hory vás asi ochlazují, jinak zítra to bude zajímavé pro nás i pro vás, díval jsem se a ty srážky jsou nad Slovinskem docela intenzivní v Chorvatsku jsou z toho i bouřky jen tak pro zajímavost teď jenom aby to k nám dorazilo přes ty Rakouské Alpy no
Po ránu jsem odklízel 3cm mokrého sněhu, odpoledne 2cm prašanu.
F4
Začíná se to zajímavě stáčet od SV což v odpoledních hodinách tvořilo závěje. Stále se objevují slabé přeháňky. Další vývoj vypadá napínavě.
Prady
Jsem zvědav na celou Vysočinu. Teď máte i dobrý předpoklad na to, že se sníh déle udrží.
Až sem pošleme se swanem1 zítra fotky od nás tak utřete nudli tak maximálně ale krása
ROFA
Pro mě již špatný směr, vítr už není z východních směrů, takže šance na srážky klesly téměř k 0. Navíc to pásmo u Liberce tak daleko k JZ nedojde. A jen tak mimochodem, pod 0 už jsme nebyli celé 3 dny a ani v noci to neklesne.
Kokos342
A jak to, že nemáte srážkový stín od SV přes Orlické...
U nás padla zase hnusná mlha a drobně mží, tenhle týden je fakt u nás na mlhy bohatý ve Vyskytné mi říkala příbuzná že tam bylo vidět max na 50 m, to je v lednu neobvyklé aby byly furt mlhy, asi z toho jak je vlhko
MichalS36
No konečně zimní počasí jen tak dál, ta placka studeného vzduchu hezky zalila Evropu jak říkala paní Honsová, tak snad to vydrží
Kokos342
Jenom malý detail...na tohle pásmo určitě nemají Orlické vliv, to by ho spíš podržely z východní strany v Polsku. Tohle je spíš souhra okolností, kdy to pásmo se vlivem proudění z opačných směrů zastavilo právě u vás
P.S. , to fotíš kalkulačkou? Vyběhni ven a udělej pořádný foto
Tutugon
Uvidíme, nebudeme předbíhat, ale chtělo by to aspoň 10 čísel, ať to nějakou dobu vydrží pěkný když má mrznout
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.