Kokos342 Nocni Aladin to rozhodne nedaval k Brnu, ale trochu spise do V Cech.. Ale ani jeden model to vcera odpoledne a vecer ani nenaznacoval, zadnej.. A podivejte kde to je.. Takze fakt pockejme, je to hodne nejisty...
swan1 Jo tak tyhle srážky, jakmile jsou to jemné kapky, stačí aby bylo lehounce nad nulou a nemá to šanci být ve sněhu. Tak ty máš krásný místo, stačí ti vyjít kousek do kopce a už to bude sněžení. U nás 0,9 C šel jsem kousek na kopec, který je 689 mnm a tam je to všechno už zmrzlé a ve sněhu
Kokos342 swan1 Žádný model to nenaznačoval, jelikož se změnilo proudění oblačnosti. Počítalo se že ve střední výšce bude východní/jihovýchodní proudění, ale opak je pravdou. Proudění je severní/severovýchodní, které lze poznat dle toho, že zhruba od polohy 350 m.n.m a výše sněží.
Tohle přetočení proudění může změnit úplně průběh zítřejšího sněžení, úplně, ale jak si netroufám říct.
Kokos342 Ja radej vice koukam na aktualni synoptiku, druzicove zabery, evropsky radar, proste na to, co se zrovna deje v atmosfere.. Maluvky modelu a grafy kolik mi tu zejtra udajne naprsi nebo nasnezi beru proste jen jako odhad, casto vrlmi nepresny odhad computeru.. Ja tam uz vcera k veceru na satelitu i radaru videl, jak to pri postupu pres Madarsko na Slovensko vyjizdi vice k SZ, nez by podle predikci melo..A nezdalo se mi to..
Aidamko Presne tak..Tohle s tim micha skarede. Nezastavuje se to, spis se to pretaci vice k JZ ted... Kokos342 Tohle je ten jedinej vystup, kterej si vecer vsiml, ze se neco deje.. A i ten to jeste zda se podcenil.. Ostatni modely vubec nic...
spurdo Jo, vecerni Aladin jako jedinej to pretoceni daval, ale ne zelenozlutou odrazivost.. Je mozny, ze se to ted uz sekne..a dal to nepude..treba jo..
Jo aladin to dost zesílil a hlavně to vysunul víc k severozápadu tak třeba se to šoupne ještě víc na západ Já jsem přímo na ty hraně toho pásma tak jsem zvedavej jestli tu něco napadne
Kokos342 No to teda nevim, kde vidíš to brutální zesílení Jinak i Aladin ten zítřek trošku přisunul víc k SZ, s odpoledníma srážkama jsme už na hraně tak doufám, že to nebude posouvat dál.
Prady taky ne už teď je to nahraně ale zase si říkám ať to nezůstane na Moravě a nedojde to ani na Vysočinu ale to už snad ne když už redakce na in počasí dala novinku