Ten příští víkend je ještě nejistej, klidně může být teplo a nebo taky snih, stačí aby se ta níže přesunula stim studeným vzduchem víc na východ a bude sníh
Dobratické vrchy okr. Frýdek-Místek. Tak dnes napadlo ca.6cm, od zítra mráz v noci na středu hlásí až - 11 C. Hnus....naštěstí od neděle krásný profuk z jihu a snad až + 13 C. takže obleva i pro hory. Tak uvidíme jestli náhodou nepadnou po neděli i nějaké teplotní rekordy
Tak podle Aladina už tu mělo mznout, zatím je +2,2 a zataženo. Ráno má prý být -5, jako nechci nic říkat, ale předpověd teplot u Aladina je poslední dobou opravdu katastrofální, fakt by mě zajímalo, na základě čeho ten model předpovídá, snad to nebude Jolanda...
Teď přechází mírná sněhová přeháňka s pidi odrazu ale nic zatím nenapadlo Žďarské vrchy už jsou lehce prý posypané, k nám už asi nic nedojde kromě tý přeháňky která už skončila no budou do pátku holomrazy což teda nemusím, jak není sníh tak to nestojí za nic
Na.Guru No je to zvláštní dřív při takto SV proudění byl i celodenní mráz v nížinách a teď je stěží až od poloh kolem 700 m to je tím oteplováním si myslím
Tutugon Ono to je spíš dáno tím, jak je prochlazená oblast skandinávie, vzhledem k tomu, že tam teď přes den sotva mrzne, nelze čekat kdovíjaké mrazy, ten vzduch prostě není dost studený na to, aby byly celodenní mrazy i v nížinách .
Tak nejdřív hustě sněží a jsou +2, aktuálně je 0 a silně prší a tvoří se ledovka, já na to ******. Zbrojovka mě spravila náladu remízou v Edenu, takže mě to zas tak nevadí.
V Úterý má od rána padat buď taková ta bíla věc nebo opět ledovka.
Edit: aktuálně ve 21:03 zase chumelí, tak to snad né.
Aidamko Tak to máte dost rozkolísané to u nás je stabilně na 0 a sem tam slabounké sněžení bohužel by muselo sněžit o dost víc aby se něco vytvořilo takže jsme na 0 cm
Jsem zvědavej na ten teplej profuk, až do nevidím to tam pro nás kreslí v tu dobu rossbyho vlnu od jihu, přímo přes ČR, a prograduje až do 1500m, takže jestli to tak bude, bude fakt teplo.